Opel Signum: te hoge turbo druk?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 22 dti

Vooral wanneer ik lange afstanden doe , t.t.z. wanneer de motor 2 uur aan een stuk draait en van zodra het iets of wat berg op is , krijg ik het noodloop signaal op het dashbord en heeft de wagen bijgevolg geen vermogen meer. Wanneer ik de auto dan stilleg kan ik weer opnieuw een tijdje bollen aan volle vermogen. Bij mijn laatste terugreis van Oostenrijk ( = 1080 km ) heb ik toch 6 x opzij gestaan om mijn wagen stil te leggen en opnieuw te herstarten. Ik rij zonder aanhangwagen of iets dergelijks. Gewoon met 4 mensen in de wagen en een gemiddelde snelheid van 120 km/u (cruise control).
Wanneer ik naar de garage ga om mijn wagen uit te lezen krijg ik steeds het probleem " te hoge turbo druk " als diagnose.
Wat is daar eventueel aan te doen aan een "te hoge turbo druk" ?

cdetemmerman

Geplaatst door cdetemmerman (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Signum? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

als eerste controleren of de bediening van de turbo goed werkt het zou kunnen dat bij warm worden het testroef gaat.

groetjes jan.

Bartvdlinden (0) PRO, 13 jaar geleden

Beste Chris

Het ik weet bijna zeker dat het in de gasklep moet zitten. Er staat genoeg over geschreven op problemcar, maar toch een paar tips. -Gasklep moed brandschoon zijn (Zonder haperen kunnen draaien) -Kijk goed naar de vacuum slangetjes (bij lagen toerentallen moed de gasklem half open staan en sluiten als de motor afgezetwordt)- ook gaat de gasklep standsensor regematig stuk

Gr bart

k72 (0), 13 jaar geleden

Chris,

Op je turbo zit ook een "waste gate", als deze niet goed werkt loopt je turbodruk op.
Controleer de gangbaarheid van deze klep.

k72 (0), 13 jaar geleden

Kijk hier ook even naar.



http://www.2carpros.com/forum/2004-vauxh...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Signum of stel zelf een nieuwe vraag.