Opel Signum: versnellingsbak of 2 massa wiel?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 cdti

hallo,
ik heb hier een opel signum staan met een haal raar geluid uit de versnellingsbak of 2 massa wiel.
als ik gas geef tot ong.2500rpm en dan gas loslaat hoor je elke keer een geluid(rrrrrrr)

nou twijfel ik een beetje tussen de versnellingsbak en 2 massawiel.
heb het geluid ff hier aan de opel dealer laten horen en die zeggen een beginnend 2 massawiel,maar het gekke vind ik dat als ik de koppeling intrap of als ik de versnellingspook met niet ingetrapte koppeling tegen de versnelling druk (dus niet erin) dan is het geluid bijna weg.
volgens de dealer gaan deze bakken nooit stuk en zou ik de eerste zijn,maar als ik autotransmission bel zeggen ze dat ze met bosjes stuk gaan.

nu twijfel ik dus een beetje wat te doen,mijn gevoel zegt de versnellingsbak omdat als je hem tegen de versnelling aandrukt het geluid weg is en de motor niet wankeld of trilt.

wat is jullie ervaring of gedachte?

alvast bedankt voor jullie reactie.
mvg danny

danny77

Geplaatst door danny77 (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Signum? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Het vliegwiel gaat vaker stuk dan de bak zelf. Maar in beide gevallen moet je de bak demonteren. Dus ik zou de versnellingsbak er achter weg halen en het vliegwiel controleren, is het dat niet kijk je de bak na.

Gr.

danny77 (0) PRO, 13 jaar geleden

hallo,
ik weet dat idd het vliegwiel vaker stuk gaat maar als het vliegwiel stuk is dan hoor je hem ook als je de pook tegen de versnelling aan houd,en dat is hier niet het geval.

bij de dealer zeggen ze namelijk ook dat als je het spul los haalt met een beginnend slecht wordend vliegwiel je opties niets kan zien.

bedankt voor je reactie
gr danny

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de bak stuk is zou je deze vooral belast moeten horen in bepaalde versnellingen. Een bak die stuk is zal stilstaand of met ingetrapte koppeling nauwelijks tot niet lawaai maken.
Op het moment dat je met ingetrapte koppeling of je pook zonder ingetrapte koppeling aanduwt zoals je beschrijft, ga je eigenlijk tegen het vliegwiel drukken en zal het geluid dus veranderen.
Dit moet haast wel het vliegwiel zijn.

Succes!
Gr.

mmcars (0) PRO, 13 jaar geleden

is vrijwel zeker je vliegwiel en daardoor hoor je je bak rammelen heb vorige week zelfde gehad bak vervangen was toch echt vliegwiel ondanks het geluid uit de bak komt s 6

danny77 (0) PRO, 13 jaar geleden

hallo ik werd door de moderator herinnerd om nog ff de eventuele oplossing te delen met jullie,wat eigenlijk wel net zo netjes is natuurlijk maar mij dit even was ontgaan door alle drukte.
de oplossing was inderdaad wel het dubbel massa wiel.
toen wij de versnellingbak hadden gedemonteerd was het ook wel gelijk duidelijk dat de speling die op het massa wiel zat gewoon teveel was.

dus na het vervangen van dit bovengenoemde was het probleem opgelost.

bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Signum of stel zelf een nieuwe vraag.