Opel Astra: Temp valt terug

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: z20let

Hallo heren/dames,

Ik heb een raar probleem als de auto is de stad rijdt loopt de temp van koelvloeistof gewoon op naar de +/- 90 graden ook op de Tech 2
Maar als ik nu op de snelweg rijdt zakt deze naar de 80 graden ook op de tech 2 de ene keer sneller als de andere keer.

Wat is er al vervangen thermostaat,sensor koelvloeistof,massa gecontroleerd,koelmodule uitgewisseld hebben jullie een idee???

P.s als ik me instrument aanstuur met de tech 2 doet alles het gewoon prima en geen fout codes
Het is een astra coupe turbo van 2004 benzine z20let

bedankt

kelvin1986

Geplaatst door kelvin1986 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik kan hier weinig raars aan vinden eigenlijk.

Let even op:

In de stad rijdt je voornamelijk lagere snelheden, en ben je meer aan het accelereren en afremmen.

hierbij word meer warmte geproduceert door het steeds accelereren, en daarbij ook minder rijwind, door de lagere snelheden.

dan word de motor warmer, en dan zo warm dat de koelventilator zijn werk gaat doen, en op die temperatuur blijft ie hangen.


Snelweg.

Meestal rijdt je netjes rond de 100 110, of 120 130 op de snelweg, vaak op de Cruise Control, of in ieder geval vrij konstant.

De motor hoeft dan minder hard te werken, door de constante snelheid, en word minder warm, op de snelweg is er meer rijwind, dus dat houd in de de radiateur beter word gekoeld.

De koelvloeistof temperatuur zal dan rond de 80 graden blijven hangen omdat dat de temperatuur is waar de thermosstaat opent en sluit.

Willem

kelvin1986 (0), 13 jaar geleden

He bedankt voor je berichtje maar ik snap hoe het werkt maar toch is er wat verkeerd aan de auto want voorheen kwam de meter in het midden denk 90 graden snelweg en stad 30 graden buiten of -15 dit maakte niet uit.
Ook dit vergeleken met een andere en die bleef ook netjes in het middenstaan hij schommelt teveel naar mijn idee.
En ook heeft die een keer gehad dat de auto erg stotterde stationeer motor viel bijna uit lampje van koelmodule ging ook branden en op dat moment ging ook zijn blower uit auto heeft ecc. Maar als men gas gaf was alles weer oke en dit is maar 2x voorgekomen dus best moeilijk te achterhalen.

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dan kan het alleen de thermosstaat zijn.

Willem

kelvin1986 (0), 13 jaar geleden

Thermostaat is al vervangen al 2x zelfs omdat we dachten wellicht is er wat met de nieuwe ook aan de hand maar helaas nog iemand wat ideeen???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.