Opel Astra: themperatuurmeter geeft 85 graden aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: y17dt

Bij mijn vriendin hare astra komt de temperatuurmeter van het koelvloeistof niet hoger dan 85graden.
Dit wijst toch op een thermostaat die niet goed functioneerd, of zijn er nog andere oorzaken, die ik eerst moet controleren, niet dat ik een nieuwe ga kopen en het daar niet aan ligt

Hij verbruikt ook koelvloeistof maar ik denk dat de kachelradiator iets lekt want niet met dit vriesweer heeft ze ijs aan de binnenkant van de raam dus dit wijst op vocht binnen dus denk aan de kachelradiator

vw_speedsterke

Geplaatst door vw_speedsterke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Gieuw (0) PRO, 16 jaar geleden

Meestal als je thermostaat kapot is komt de temperatuurmeter helemaal niet omhoog onder het rijden en alleen als je stil staat met draaiende motor komt de temperatuur omhoog. Het kan wel zijn dat er een verkeerd type thermostaat in zit die begint te openen bij 85 graden.

Als je kachelradiator lek is ruik je dat meestal als je de kachel aan zet, dan ruik je een koelvloeistof lucht, maar meestal zijn bevroren ramen aan de binnenkant veroorzaakt door slecht ventileren of als de kachel staat ingestelt op recirculeren in plaats van verse buitenlucht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.