Opel Astra: thermostaat vervangen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i automaatbak

heb een nieuwe thermostaat besteld omdat de motor koud blijft, alleen bij langer stilstaan met draaiende motor komt de meter boven het blauw, bij rijden zakt de meter terug naar ijskoud. gelukkig zit de thermostaat bij dit type voor op et blok dus het lijkt een makkelijk klusje.

nou vraag ik me wat dingen af voor het inbouwen:

moet ik het hele koelwater aftappen voor deze operatie, zo ja hoe ontluchten na weer vullen?

er zit een pakking bij, moet ik deze invetten?

zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten?


alvast bedankt voor jullie hulp!

beun student

Geplaatst door beun student (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

al het koelwater aftappen is wel erg veel gedoe.
gewoon thermostaat los halen, koelwater opvangen, nieuwe monteren, koelwater via koffiefilter weer terug gieten, je kan er een temp sensor uitdraaien voor eventueele ontluchting, dit is een kopere met 1 aansluiting deze zit als je voor de auto staat rechts in je inlaatspruitstuk gemonteerd.

als dit gedaan is motor laten draaien zonder dop op koelwater reservoir met de kachel op warm totdat de ventilator aanslaat, dan eventueel water op peil brengen en klaar.

proximuss (0), 14 jaar geleden

Zit er geen aftapkraan op je radiator? En zo niet zou ik het meest onderste koelslang loshalen. Je kan het oude opvangen en herbruiken maar voor 15euro heb je weer verse koelvloeisof. Zou niet al het oude koelvloeistof laten vloeien via de thermosstaat. Je blok komt er onder te zitten en je koelvloeisof wordt vervuild. Ontlugten is makkelijk, gewoon je resevoir vullen. Je auto stasionair laten lopen tot dat defan aan gaat want dan staat je thermosstaatklep helemaal open. Dan eventueel weer bijvullen en klaar is kees, want het systeem ontlucht zich zelf. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.