Opel Kadett: tik in de koppeling misschien?

Bouwjaar: 1977

Hallo techneuten,

Misschien kan mij iemand helpen. Ik heb een kadett c 2.0 met achterwielaandrijving. Als ik normaal tot hard afrem met de remmen dan hoor ik een hard tikkend geluid. Mijn eerste gedachte was dan ook een probleem met de remmen. Totdat ik erachter kwam dat het geluid ook te horen is als er terug geschakeld word en zo de snelheid van de auto afneemt. Ook is het geluid te horen als ik de auto onder het rijden in de vrij zet en met de remmen afrem. Het heeft dus iets met afremmen te maken maar niet met het remsysteem...

Mijn conclusie tot nu toe:

Als de versnellingsbak vrij staat geeft de motor geen rotaties door aan de versnellingsbak. Doordat de wielen draaien draait de aandrijfas wel rond. Mijn idee is dan ook dat het trillen te maken heeft met de koppeling. Het druklager, waar overigens pas 100 km mee gereden is, heeft wat speling op de geleide-as. de koppelingsvork kan je hierdoor op en neer wiebelen. Ik denk dan ook dat dit het tikken veroorzaakt. Het geluid lijkt er wel wat op.

Misschien kan iemand me verder helpen.

M.Salden

Geplaatst door M.Salden (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tijne (0), 18 jaar geleden

wat je zelf al beweert kan ik persoon lijk goed in mee komen.

maar kontroleer je homokoneten is of daar geen spelling in zit?

tussen je bak en je difrenseel.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.