Opel Corsa : Tikkende aandrijving

Hey hallo, ik rijd in een Corsa 1.4 8v, enige tijd geleden begon er iets te tikken in de aandrijving.Kan gebeuren, natuurlijk.Gekeken naar homokineten en wiel-lagers links en rechts.Dit bleek het allebei niet te zijn.
Toch hoor je het geluid alleen als je naar rechts stuurt of tijdens uit laten rollen na optrekken. Het zit dus in de versnellingsbak lijkt me.Maar voor ik begin te slopen wil ik eerst even een beetje info hebben wat er aan de hand kan zijn. Zal wel niks schadelijks zijn, maar het is wel irritant.Dan weet ik ook de financiele kant namelijk.
Ik hoor het graag.
Groeten William

DJGeMiNi

Geplaatst door DJGeMiNi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

slijtage van de aandrijfas.

DJGeMiNi (0), 18 jaar geleden

Welk deel van de aandrijas?De monteur heeft alles nagekeken, het zit volgens hem in de bak.Ik zelf kon ook geen speling ontdekken in de aandijfas

DJGeMiNi (0), 17 jaar geleden

Nadat ik een keer een noodstop heb moeten maken is het tikken over. Toch ben ik nog niet gerustgesteld.iemand nog suggesties?

kasperht (0), 17 jaar geleden

Zelfs zonder speling op de aandrijfas kan de homokineet dit geluid veroorzaken. Geluid kan komen door krassen/kleine beschadigingen op de homokineet. Wil je het zeker weten, zet dan de auto op bokken, motor starten, stuur uiterst rechts en dan een beetje gas geven. Je kan dan luisteren of het inderdaad uit de homokineet komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.