Opel Astra G 1.6 16V G3: Tikkende kleppen astra G bj 2000 1.6 16V G3 bijna 100.000 km

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Helaas ben ik in het bezit van een astra die een tijdje met te weinig olie heeft gereden. Toen ik hem aangeschaft heb heb ik wel regelmatig het olie pijl gecontrolleerd. Het leek er niet op dat ie olie verbruikt. Helaas constateerde ik vorige week dat ie een tikkend bijgeluid maakt. Er moest meer als een liter olie in.. (olie lampje heeft nooit gebrand). Na het bijvullen is het tikkend geluid niet weg gegaan. Het tikkend geluid zullen de kleppen zijn denk ik.
Is er een mogelijkheid dat het tikken toch nog weg gaat na het volledig verversen van de olie + filter. En zou het gebruiken van een reinigings middeltje kunnen helpen?
Zo niet wat kan ik dan het beste doen? De motor loopt verder nog prima?

ennovations

Geplaatst door ennovations (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

tijne (0), 19 jaar geleden

ik denk neit dat het de kleppen zijn want ik ga er van uit dat het hydroulise klepstoters in zitten en als er dan te wijnig olie is dan gaan ze niet vergenoeg open en dus kunnen ze neit verbranden of zo.

hoeveel km hdeft de wagen gereden?

en komt het geluit niet gewoon van je injektoren af dat die gaan tikken door het ouder worden dit is overrigens niet schadelijk of zo.

en als de motor nog goed loopt en geen kracht verlies vertoon zou ik me er niet al te druk om maken en anders even langs de dealer rijden.

ennovations (0), 19 jaar geleden

Hij heeft bijna 100.000 km gelopen. Hoe zit het met injectoren en gas? Injektoren die tikken moeten/kunnen die niet gereinigd worden?

tijne (0), 19 jaar geleden

ja kan ze reinigen maar dan meot je op benziene rijden maar de jouwe rijd op gas dus (sorry was me even ontgaan)ik ben persoonlijk neit erg op de hogte van g3 gas instalatsies maar als het kan probeer is even een aantal kms op benziene te rijden meshcien dat dat helpt.

gr tijne

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

oliepeil op peil brengen en een goed stuk gan rijden om de stoters weer te vullen is vaak de goede oplossing.

ennovations (0), 19 jaar geleden

Dat had ik eingelijk ook gehoopt maar de auto rijdt nu al weer meer dan een week rond met voldoende olie. En nogsteeds tikke tikke tik....
Zou olie + filter vervangen nog iets kunnen helpen of een reinigingsmiddel? Of hoef ik dat niet te proberen en zijn mijn stoters beschadigt?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

schone olie en filter is altijd aan te bevelen.

ennovations (0), 19 jaar geleden

Ik ben vanmiddag even langs een opelspecialist geweest en die wist me te vertellen dat het de kleppen zijn die een tikken.
Hij rade me aan om de motor te reinigen met een reinigingsmiddel. Hij kon me echter alleen een middeltje van protec verkopen. Is dat net zo goed als de spullen van forte? Kan ik forte ook bij een automaterialen zaak kopen of wordt dat alleen direct aan autobedrijven verkocht?

roygsi (0), 18 jaar geleden

forte en wynns hebben er flesjes voor, kan je bij een automaterialen zaak halen, maar ook bij veel tankstations.
wijnns heeft paarse flesjes voor het reinigen van de injectoren. kost iets van 8,50

ik gebruik het ook weleens, maar of het nou echt veel helpt....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.