Opel Vivaro: Tikkende motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

wij hebben een Vivaro. Deze start en loopt prima stationair maar er komt een partij herrie uit de motor. De herrie is niet goed te traceren. Bij luisteren met een stetoscoop komt er een nagelend uit de dieselpomp maar ook van de uiteinden van de nokkenas. Als je met het oor luistert komt de herrie uit de gehele motor. Uitlezen geeft aan dat er een probleem is met een heater plug. De motor trekt matig. Het geluid heeft iets weg van een aantal tikkende kleppen. Nokkenas verwijderd en deze maakte nog een gezonde indruk. Timing stond nog op tijd. Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn, vast bedankt

ptrustfull1

Geplaatst door ptrustfull1 (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Haal even de carterpan er onder uit, controleer je drijfstanglagers eens. Draai de drijfstang aan de kant van de versnellingsbak maar is los. De lagers willen er nog wel is uit lopen.

ptrustfull1 (50), 13 jaar geleden

De motor uit elkaar gehaald en fritzje heeft gelijk, de onderste drijfstang lagers zijn zo ingesleten dat er een koperachtige kleur zichtbaar is. De bovenste lagers bij de zuiger zijn ook behoorlijk ingesleten. Deze zijn echter alleen te koop in combinatie met de zuigers. Heeft iemand een idee waar ik ze zonder zuigers kan krijgen?

Noproblemcar (0), 13 jaar geleden

probeer csn in boekel eens!

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Mooi dat je het probleem gevonden hebt! Kijk wel even heel goed naar de krukas zelf en de drijfstangen. Hier mogen absoluut geen krasjes in zitten waar de lagers contact maken. Dan heb je binnen zeer korte tijd weer lager problemen namelijk. Meestal als de lagers versleten zijn tot op het koper kleurige wat je noemt is de krukas ook wel beschadigd. Bedenk je ook heel goed dat er dus ijzerdeeltjes in de olie heeft gezeten van de versleten lagers. De turbo kan hier ook niet tegen,ook even wat extra aandacht geven dus. Het beste is om de oliekanalen te spoelen en schoon te maken.
ik heb geen idee waar je de bovenste lagers los kunt krijgen, bij renault is het complete drijfstang wat je dan krijgt.

Succes!

ptrustfull1 (50), 12 jaar geleden

drijfstang lagers vervangen, deze waren op. de klant wilde de bovenste lagers niet vervangen. na operatie liep de motor weer mooi.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.