Opel Zafira: Trillend stuur bij >120km/h

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dtl

Als we op de snelweg rijden (120km/h) dan begint het stuur ligt te trillen, net als dat 1 van de wielen niet goed is uitgebalanceerd. We dachten dus dat dat het probleem was, maar ze zijn nu 2x uitgebalanceerd en nog steeds geen effect.
Er zitten echter wel sinds een tijdje nieuwe voor remschijven op. Zou het kunnen dan 1 van die schijfen niet rond is maar een tikkeltje on uitgebalanceerd?

Opperhoof

Geplaatst door Opperhoof (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

downforthecause (0) PRO, 17 jaar geleden

Zitten er originele Opel velgen op (LM of staal)? Deze geven alleen problemen als ze niet meer echt rond zijn.Of de banden ovaal...

Als er imitatie LMvelgen opzitten controleer de centreerringen goed! tape anders eens met isolatietape zomaar een dunlaagje ronde de centreerring en ga nog eens rijden.

Oja controleer zeker even of de ET waard juist is en de velgen inderdaad voor een Opel Zafira bedoeld zijn!

Rijd desnoods eens met een origineel set velgen onder de auto, om zeker te weten dat het in de velgen/banden zit.

Opperhoof (0), 17 jaar geleden

De originele velgen zitten erop. Eerst dachten we nog even dat het aan de praxis wieldoppen lag (originele waren ineens weg en geen zin om 4x45 euro te lappen) maar als we die eraf halen helpt het nog niets...

amani (0), 17 jaar geleden

wat je kan proberen is de achterste wielen voorzetten kan je in ieder geval uitsluiten of het je velgen zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.