Opel Corsa Z1.2XE: Trillend stuur, help!

Bouwjaar: 2002

Ik heb een beetje een vreemd probleem. Sinds dat ik mij winterbanden om heb gewisseld naar mijn 'zomerbanden' heb ik steeds een trilling in het stuur. In het verleden was dit redelijk opgelost door balanceren met wielen vast aan de auto, maar sinds dat ik een set nieuwe voorbanden heb, trilt het stuur weer vrolijk. 3x laten uitbalanceren en steeds is het weer terug. Afgelopen maandag 28 juni heb ik zel laten balanceren bij de dealer en zaterdag ben ik teruggegaan naar de dealer en er zat weer 40(!) gram onbalans in. Balans er weer ingebracht (ik stond erbij) en alles zou goed moeten zijn; niet dus, nog steeds trillingen in het gebied van 100-140 km/h. Nu dacht ik slim te zijn en heb mijn winterbanden er voor weer op gedaan en wat denk je: helemaal GEEN trillingen. Nu is het niet zo verstandig om eind deze week met winterbanden naar Toscane te gaan, dus ik zit er aan te denken om mijn zomerbanden weer op stalen velgen te zetten. Nu is mij vraag: wat kan er mis zijn aan een wiel dat trillingen veroorzaakt en dat niet wordt opgemerkt gedurende uitbalanceren? Kan ik de balans er weer in terugkrijgen of kan ik deze LM velgen afschrijven? De banden op de LM wielen zijn wel een beetje ovaal volgens de dealer.

Typhon11697

Geplaatst door Typhon11697 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

tijdens het monteren van de voorbandenkan er iets inde band gevallen zijn en meegemonteerd bijv. balanceerlood

Typhon11697 (0), 19 jaar geleden

Door de korte tijd voor mijn vakantie en de pogingen die recentelijk zijn gedaan om het trillen van het stuur te verhelpen, heb ik besloten mijn LM voorwielen tijdelijk te vervangen door stalen versies. Ook hier blijft hetzelde: na balanceren zijn de nieuwe stalen velgen trillingsvrij.... wat kan er toch mis zijn met de lichtmetalen velgen?? Zijn ze krom of zoiets? Waarom komt dat niet naar voren tijdens het balanceren. En nee, er kwam geen balanceerlood uit de banden rollen toen ik ze eraf liet halen.

vegadesigns (0), 19 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde, dan met een VW Polo. Onverklaarbaar en een bron van ergernis! Tot op heden is het ook nog steeds niet opgelost.

Typhon11697 (0), 19 jaar geleden

Met deze kwaal ben ik onderhand een beetje bang geworden om naar de dealer te gaan. Is het iets ernstigs (aandrijfas etc, mijn garantie is net verlopen) of is het gewoon een kwestie van uitlijnen... zij dit misschien helpen? Het vreemde met de trilling is dat het de ene keer wel en de andere keer veel minder is bij delelfde snelheid... ik snap er niets meer van...

vegadesigns (0), 19 jaar geleden

Het trillen is bij mij niet afgenomen met uitlijnen, ook niet 4-punts. Ze geven bij de bandenboer de schuld aan niet perfekt passende naafringen die bij de velgen horen. Zou natuurlijk ook nog kunnen. Ik heb overigens precies hetzelfde; ene keer niet, andere keer een beetje, dan weer erg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.