Opel Vivaro: turbo opel vivaro stuk?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 DTI

goede middag,

ik sta op het punt een opel vivaro te kopen met motorische problemen, althans daar kwamen we vandaag achter.
Toen ik en mijn vader hem gingen bekijken en wilde starten liep de motor wel ok, maar bij het gaspedaal in trappen (volledig in) kwam de motor niet op toeren....slechts tot 2500 tot 3000 tpm.
Tevens hoorde ik de turbu niet en had dus het gevoel dat deze stuk is.
Wat opviel was dat rondon de olie vuldop aardig wat olie lag en tevens aan de onderkant hingen wat olie sporen.....ondanks dat de auto al een tijdje stilstond daar lagen er geen plekken op de grond overigens.
De man zei dat hij zelf al eens had willen kijken en toen wat slangen losgetrokken had enzo....en vervolgens met het starten er een slang losgesprongen was en waardoor alles onder de olie was komen zitten.

Heeft iemand hier een idee/ervaring mee?
De motor klonk verder prima...olie mooi op peil...lampje van de olie ging netjes uit (dus onderdruk is ok?)....boardcomputer gaf ook geen meldingen....en motor liep netjes op 4 cilinders, geen rare geluidjes..

alleen (in de buurt van) de turbo (mits deze aan de voorkant tegen het blok zat...leek er in ieder geval wel op) klonk een wat piepend geluid...beetje als een doorslippende V-snaar....

De man heeft iets van de prijs af gedaan hierom, en is wellicht nog wat bereid te zakken in prijs.
Zou ik er verstandig aan doen? Ik ben handig genoeg, maar het gaat me meer om dat het me niet straks nog eens 1500 tot 2000 euro extra gaat kosten, of wellicht een heel nieuw blok....

Ik hoor het graag van iemand, alvast vriendelijk bedankt,

met vriendelijke groet,

Johan

johantje22

Geplaatst door johantje22 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Tja, of onoordeelkundig maar wat los getrokken en een olieslang (waar olie in hoort) onterecht los gemaakt (met alle gevolgen van dien) of er staat olie in slangen waar het niet hoort.

Heel, heel, heel hard weglopen, niet achterom kijken en een andere auto zoeken.

johantje22 (0), 12 jaar geleden

@ oldford

allereerst bedankt voor een (snel) antwoord,

kijk dat er iets mee mis is begreep ik uiteraard al...echter ik hoopte eigelijk via deze weg wellicht iets meer te weten te kunnen komen met betrekking tot het probleem.
Wat zou in het ergste geval het probleem kunnen zijn?
Voor zover ik kon oordelen gaf de motor geen rare geluiden en zoals al gezegd lag er geen plas onder de auto...het lijkt er dus op dat er inderdaad een klets met olie is gespoten uit een slang of iets..maar in ieder geval staat er niet iets te lekken.
Ik zou graag omdraaien willen weglopen, maar deze man (handelaar) verkoopt auto's met een schade...vaak blikschade en bied de auto;s dus wat goedkoper aan dan normaal. Daar ik simpelweg gewoon geen zin heb om absurde prijzen voor een auto te gaan betalen leek me dit wel een leuke oplossing...mits het te repareren valt uiteraard ;)
Er staat overigens slechts 140.000 km op de teller (welicht handig om te weten).

Maargoed, als te veel mensen gaan zeggen...NIET DOEN! ...dan is dat uiteraard ook een antwoord en denk ik dat ik maar naar deze mensen moet luisteren...er in ieder geval verstandig aan zal doen :)

Nogmaals bedankt in ieder geval voor de reactie!

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Idd niet aan beginnen.
Dit soort busjes worden vanaf km 1 helemaal gek getrapt en zijn na een 100/150.000km helemaal af.

Hans4040 (190) PRO, 12 jaar geleden

De doelstelling van deze site is het oplossen van TECHNISCHE problemen van auto's. NIET een advies- en/of informatiesite voor aspirantkopers van een (andere) auto.
De topics waarin toch om aankooptips cq. adviezen wordt gevraagd worden door het moderatorteam gesloten.

Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan deze dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen.



Het moderatorteam.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.