Opel Astra: uitgevallen na overhitraken

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7

hallo allemaal.
ik ben van de week stil komen te staan langs de snelweg na dat de auto overhit was geraakt omdat er geen koelvloeistof in zat.ik dacht bij me zelf of er een zekering in zit en dat die daardoor verbrand is en auto is ermee gestopt. of moet ik denken aan de koppakking? auto startte ook niet na dat ik water had bij gevuld want ik neem aan dat auto moet gewoon starten ook al is de koppakking lek.
wie helpt? alvast bedankt.
M.V.G
Alik

ali282

Geplaatst door ali282 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

buzzin (0), 14 jaar geleden

Met een beetje lekke koppakking start een auto nog prima hoor
Wel loop je de kans dat je motorblok dit niet fijn heeft gevonden... (de mijne is echt overleden daardoor....maar dat was er 1 uit 97)
Kijk de motor goed na voor je verder probeert te gaan....
Zover ik het weet (maar ik durf het met geen zekerheid te zeggen) zorgt een oververhitte motor niet voor het smelten van een zekering...

Succes, en hopelijk kunnen de andere leden meer helpen...

CorsaC (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan zijn dat er een foutcode in zit van oververhitting, zo lang de code er in zit start de motor niet.

Jos

maarten4874 (0) PRO, 14 jaar geleden

nou,uit mijn ervaring is dat wanneer een auto uit zichzelf afslaat door oververhitting,de kans hhhheeeeeeeeellllll klein is dat het geen kop(pakking) schade of evt gevolgschade is....
toen je de motor opnieuw wilde starten,ging de motor toen sneller rond dan normaal met starten?

ali282 (0), 14 jaar geleden

hallo
nou het lijkt wel of die sneller rond draaid dan normaal maar hij wil echt niet aan maar ik hoorde van hier en daar dat de nieuwere auto's iets hebben waardoor die aflaat bij een hoge temperatuur of als er iets met de motor aan de hand is zodat de motor niet kapot gaat.ik heb ook nog gecheckt of er water in de olie zat of er olie in de expatievat was maar ik heb niks gezien dus ik neem aan dat de koppakking niet kapot is.ik ga hem morge naar de dealer brengen en kijken wat de diagnose is.
bedankt allemaal
M.V.G
Alik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.