Opel Astra: Airco slangen op condensator

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X16XEL

Hallo allemaal,
Ik heb het volgende probleem. Ben er achter gekomen toen ik de airco wou laten bijvullen dat de condensor kapot was. Nu wil ik deze zelf gaan vervangen. Er staat nu 0,6 bar op het systeem en de vraag was welke o-ringen ik moet hebben voor de slangen die ik op de condensor moet bevestigen.
Dit wil ik graag van te voren weten zodat ik de de o-ringen alvast kan halen voordat ik de airco condensor demonteer. De Opel dealer weet het niet. Weet misschien iemand de maat van die o-ringen?
Wil bij het demonteren alles weer zo snel mogelijk in elkaar zetten vanwege vocht en vuil. Anders moet ik eerst alles demonteren en daarmee naar de dealer rijden.
Alvast bedankt:)

proximuss

Geplaatst door proximuss (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

marwess (0) PRO, 14 jaar geleden

de dealer weet echt wel welke o-ringen er op moeten maar vergeet niet je filter/droger te vervangen

gr

martin

GercoXXL (0), 14 jaar geleden

Als je toch zonder condensor naar de dealer moet rijden, kun je ook om de 2 aansluitingen een boterhamzakje binden met een tywrap, dan komt er ook geen vuil in.
Ik denk trouwens dat een nieuwe condensor geleverd word met nieuwe o-ringen.
O-ringen voor montage even lichtjes invetten met vaseline of wd-40.

Haal trouwens ook de acculpolen even los als de de ventilator weghaald. Deze kan aansslaan zonder dat het contact aanstaat. en dat is niet lekker voor je vingers!!

mvg Gerco

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

NIKS invetten met vaseline of WD40.

Gebruik hiervoor speciale O-ringen olie bestemd voor Airco of compressor olie, filter/droger MOET je ook vervangen.

GercoXXL (0), 14 jaar geleden

Theo, Ik begrijp je goede tip, echter waar haalt TS een druppel compressor olie vandaan? Een dealer zal dit niet kunnen geven en automaterialenzaak zal het per liter verkopen. Zonde van het geld als je 1 druppel nodig hebt.
Daarom kreeg ik van de aircospecialist de tip om een druppel wd40 erop te doen of een heel klein beetje vaseline. Vandaar dat ik dit advies nu ook aan anderen doorgeef.

mvg Gerco

proximuss (0), 14 jaar geleden

Ja ik heb een condensor gekocht met droger van het merk Hella bij van der Peijl techniek. Die zaak kon ook niet specifiek de o-ringen geven. Heb ik 2 Opel dealers gebeld en die konden het ook niet zeggen omdat er zoveel verschillende zijn. (Volgens mij wou hij geen moeite doen om het in de tekeningen op te zoeken) Verder ben ik nog bij Brezan geweest. Die heeft alleen maar een set met verschillende o-ringen kost 80 euro. Dan heb ik nog 1 materialen zaak in de buurt AOC en die kon het ook niet vertellen. Dus er zit niets anders op om los te koppelen en naar de dealer rijden. En zuurvrije vacaline is idd een goed idee om er op te doen. Heb de dood open gemaakt waar de condensor in zat en daar zaten helaas geen o-ringen in. Weet wel dat het groen kleurige o-ringen in horen speciaal voor de airco en die kunnen tegen 150 graden. Bedankt voor de reactie's allemaal.

proximuss (0), 13 jaar geleden

Heb de condensor vervangen. Heb de o-ringen gehaald bij de opel dealer. Dit was het nummer wat er op het zakje staat. 5#90381758
18 50 712 GR 09.242
Misschien hebben er andere mensen wat aan.
Bedankt voor de reactie's

proximuss (0), 7 jaar geleden

Antwoord: oplossing staat hierboven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.