Opel Corsa: uitlaat lucht onder de motorkap

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4-16v

hallo ik heb een paar weken terug een lekke koppaking gehad en deze is vervangen,alleen na die tijd ruik ik in de auto als ik stil sta bij stoplicht en de blower binnen staat aan een uitlaat lucht wat je achter de auto ook ruikt. tijdens het rijden ruik e het niet maar alleen bij stilstaan en stationair lopen an de motor,hij rijd verder prima en merk verder geen gekke dingen aan de auto....zou het kunnen dat ze een filter vergeten zijn of dat de uitlaat niet goed vast gemaakt zit of zoiets??


groetjes richard

richard29

Geplaatst door richard29 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

popey (0), 14 jaar geleden

kan zijn dat je de pakkingen ruikt die gebruikt zijn.Soms wordt de kleppendekselpakking erop gelijmd.Dat ruikt nog even.


popey

Martijn7427 (0), 14 jaar geleden

Of er is wat olie gelekt op je uitlaatbuis, tijdens het vervangen van je pakkingen. En dat wordt nu verbrand. Dat ruik je goed als je stilstaat.

Martijn

richard29 (0), 14 jaar geleden

maar geeft dat dan een uitlaatgas lucht in de auto of ruikt dat anders? het is geen brand of schroei lucht maar echt uitlaatgas..

groetjes richard of zou er een gaatje in de uitlaat kunnen zitten in het voorste stuk...ik laat volgende week wel even er naar kijken,maar ja dit is wel handig om een beetje gerust gesteld te worden....alvast bedankt[quote=popey]kan zijn dat je de pakkingen ruikt die gebruikt zijn.Soms wordt de kleppendekselpakking erop gelijmd.Dat ruikt nog even.


popey[/quote]

richard29 (0), 14 jaar geleden

maar geeft dat dan een uitlaatgas lucht?? want het is geen brand of schroei lucht en olie die verbrand ruikt ook wel anders toch? ik laat er wel even naar kijken volgende week...maar alvast bedankt groetjes richard[quote=Martijn7427]Of er is wat olie gelekt op je uitlaatbuis, tijdens het vervangen van je pakkingen. En dat wordt nu verbrand. Dat ruik je goed als je stilstaat.

Martijn[/quote]

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als je dezelfde geur binnen ruikt dan wat er normaal achter uit hoort te komen,gok ik voor 99% dat de uitlaat bij het spruitstuk/kat ergens lekt,dat kan ook een pakking zijn die niet goed afdicht.

Hoor je hem nergens sissen of lekken ?

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.