Opel Astra: uitval ontsteking tijdens het rijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z18XE

Ik heb de Astra cabrio sinds een jaar in mijn bezit . Eerste beurt + APK koste 950 euro inclusief een nieuwe Luchtmassameter . Daarna voor de zekerheid bij opel specialist een nieuwe distributie riem inc. waterpomp laten plaatsen. Tot ik in Noorwegen met een doorgebrande bougie dop op drie cilinders verder moest, geen problemen. Reed trouwens nog steeds niet erg beroerd! De coil module zoals ze dat daar noemden werd bij een opel dealer vervangen. Kosten ca. 450 Euro , wat ik wel veel vond maar mijn opel was het wel waard. Grote vergissing, want drie honderd kilometer verder, in een onverlichte tunnel van 7 kilometer lengte , plotsklaps uitval van de ontsteking. Na veel ellende toch weer kunnen starten en uit de tunnel kunnen rijden. Daarna na circa 30 kilometer weer hetzelfde probleem, uitval van de ontsteking het traction control lampje gaat branden en als je de motor klep opent hoor je een tikkend geluid, ik vernam veel later dat dit de van de tank ontluchting kwam. In Noorwegen vervolgens nog de nokkenas temperatuurschakelaar laten vervangen weer ongeveer 450 euro en met de mededeling dat ze mij niet konden garanderen dat hiermee de problemen opgelost zouden zijn. Daarna is de wagen tijdens de terugreis nog twee keer met dezelfde verschijnselen uitgevallen.
Toen naar mijn vertrouwde garage gegaan ,waar de diagnose werd gesteld dat de ecu computer defect was , deze is naar AC TRONICS gestuurd en weer gemonteerd. Daarna kreeg ik binnen een week dezelfde problemen , waarna de ECU opnieuw is opgestuurd en vervangen, gelijk een nieuwe accu geplaatst. Nu heeft mijn broer de auto meegenomen naar een cabrio treffen en ook bij hem viel de dag erna de ontsteking weg.
Weer naar de garage en gelijk met en Apk ook maar de remschijven laten vervangen . Net terug valt de auto binnen 40 km. weer twee keer uit.
Totaal geen ontsteking en weer het traction control lampje en het tikken van de brandstoftank ontluchting.
Wie heeft een idee wat ik nu nog kan doen , want ik begin zo langzamerhand mijn vertrouwen in opel te verliezen. Niet in de garage waar ik kom, want die doen er alles aan om mij te proberen te helpen.

Blondy

Geplaatst door Blondy (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

liviu2004 (0), 9 jaar geleden

Wat foutcodes heb je?
Is de ECU gerepareerd door AC tronics? Niet altijd in slagen ze om de problemen op te lossen.

Wil je een van mijn goede ECU proberen?

Blondy (0), 9 jaar geleden

Foutcode P0100-2. Bij AC tronics is de eerste keer de originele printplaat gerepareerd en de tweede keer hebben ze hem vervangen voor een andere
gereviseerde.
Zelf heb ik het idee dat er wat anders aan de hand is , zelf heb ik een goedkoop OB2 apparaatje , als ik dat in plug op het moment dat de auto ermee uitscheid , kan het geen contact maken met het voertuig. Soms wel en dan geeft het aan no ignition.

liviu2004 (0), 9 jaar geleden

Ik heb hier bij mij 2 AC tronics gerepareerd ecu, zowel defect. Omdat je niet kunt aansluiten op de ecu, kan zijn: voedingen, immo ring of ecu.

Blondy (0), 9 jaar geleden

Ik ga in ieder geval nog even terug naar de garage waar ik hem heb laten nakijken , omdat ik daar nog wel ouderwetse garantie krijg op dingen die ze daar hebben gerepareerd . Ik probeer alleen zoveel mogelijk informatie over dit probleem te krijgen. In ieder geval al vast bedankt voor het meedenken.

Blondy (0), 9 jaar geleden

Na vervanging van de krukas sensor heeft de Astra een week probleemloos gelopen.
Daarna weer uitval van de ontsteking. Dus de krukassensor was ook O.K. Op mijn OBD 2 uitleesapparaat krijg ik wederom tijdens de uitval geen connectie met de voertuiggegevens en als de auto weerwil starten geeft dit apparaat aan , dat er geen foutmeldingen zijn.

Blondy (0), 9 jaar geleden

Als volgende ingreep een ander bobine blok van dezelfde motorcode (Zafira) .
Nog even afwachten of dit helpt , ik rijd nu twee dagen probleemloos.

Blondy (0), 8 jaar geleden

Inmiddels 2300 kilometer gereden met het bobineblok uit de Zafira zonder enige hapering of storing. Heel erg opgelucht dat Garage Ab van Beek in Apeldoorn na erg veel werk uiteindelijk de storing lijkt te hebben opgelost. Waarvoor alle lof en mijn hartelijke dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.