Opel Vivaro: valt soms bijna uit

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 dtci

als ik mijn vivaro start en dan optrek en ik moet weer stoppen bij voorbeeld op een parkeerterein en druk de koppeling in dan valt hij soms bijna uit en dan hersteld hij weer en als hij warm is dan blijft hij soms in de toeren hangen net na het starten van de motor als ik op trek en als ik dan de koppeling weer indruk dan zakt hij weer af en dan doet hij niet meer

r de haan

Geplaatst door r de haan (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Geeft het je het gevoel dat er iets tordeerd?

r de haan (0), 12 jaar geleden

hoe bedoel je

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Renault trafic een paar keer meegemaakt als er iets in de versn bak blokkeert waardoor het toerental naar beneden gaat bij remmen en koppeling intrappen.
Dan zit het probleem in het koppelingsset en vliegwiel.

r de haan (0), 12 jaar geleden

maar wat is het dan dat in toeren blijven hangen

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Werken koppelings en rempedaal contacten comform.
Deze hebben invloed op het toerental.

tbpot (0) PRO, 12 jaar geleden

geachte,

dit is waarschijnlijk een defecte lucht/massameter die binnenkort misschien de geest geeft.

Als je "snel" optrekt (in zijn een, gaspedaal op de bodem, en bij 2500 a 3000 rpm gas loslaten en willen overschakelen), dan raast de motor door naar 3800 rpm en zakt daarna weer.

ook kan de volgende "storing" steeds vaker voorkomen bij koude start, men start smorgens de motor en wil gas gevn om te vertrekken, echter het motortoerental loopt niet direct op bij gas geven, maar reageert pas na enkele seconden of in ieder geval later dan men wil, en veel trager dan men is gewend.

ook komt volgende storing voor welke men niet kan thuisbrengen en verklaren;
als je met koude motor achteruit rijdt, de koppeling intrapt en afremt slaat de motor bijna af en hersteld zichzelf nagenoeg direct weer, het geeft alleen en "rauw" geluid op dat moment.

Na vervanging van de luchtmassa meter zijn alle bovenvermelde storingen verdwenen op hetprobleempje met het achteruitrijden na, er viel niets uit te lezen en ook na plaatsing van de allerlaatste software was er geen verbetering.
de wagen loopt echter zeer netjes en heeft nu 195.000 gereden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.