Opel Vectra: Vectra B centrale deurv. werkt niet handmatig of met afstandsbed

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo,

sinds een weekje heb ik een Vectra B 1.6 16v welke mij goed bevalt. Probleem is alleen dat sinds een paar dagen de centrale deurvergrendeling niet meer werkt, zowel handmatig niet als met de afstandsbediening niet. Er gebeurt ook helemaal niets, ook geen geluidje of wat dan ook.

Ik heb al gelezen dat het vaak door een andere radio kan komen, maar toen ik de auto haalde zat er al een andere radio in, waarbij geen problemen waren, en toen ik mijn eigen erin zette functioneerde ook alles nog naar behoren een week lang.

Wel had ik het probleem dat de radio niets onthield, maar dat heb ik hier ook al gevonden (omwisselen van de constante 12v en geschakelde 12v). Ik neem aan dat als het door de radio zou komen het dan ook meteen niet meer zou moeten werken?? Ik heb toch voor de zekerheid de radio losgehaald, maar dit maakte geen verschil...

Wel is het zo dat er vrijdagavond iemand tegen mijn auto is gereden met achteruitparkeren (ik had hem niet eens een week! :-< ) , en deze heeft de auto aan de zijkant / achterkant geraakt, aan de kant van de bestuurder. Achterlicht en bumper zijn hierdoor kapot + wat krassen en deukjes, maar wordt gelukkig gerepareerd, het was dan ook niet mijn schuld. Toen ik naar buiten liep heb ik de auto opengemaakt met de AB, en daarna heeft die het nooit meer gedaan. Het lijkt mij dan ook dat de oorzaak daarvan kan komen, alleen ik weet niet echt wat er achter in de auto zit wat de centrale vergrendeling bedient / beïnvloedt?

Zelf heb ik:

- De AB gecontroleerd (lampje brand ook volle sterkte)
- Zekering gecontroleerd
- De AB proberen opnieuw aan te melden in het contactslot

Dit is allemaal zonder resultaat gebleken. Kan ik nog meerdere dingen proberen of zouden echt de motoren of de aansturingsdoos kapot zijn :-<. Ben ook benieuwd hoe de verzekeringsexpert ermee omgaat, aangezien het echt niet meer functioneerd sinds die kleine "botsing"....

Armand638

Geplaatst door Armand638 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Linker deur motor kapot of Stuurmodule in rechter A stij kapot.

Willem

Armand638 (0), 15 jaar geleden

Hoi Willem,

is er nog een manier (voor een leek) om iets te kunnen controleren aan de zogenaamde stuurmodule in de rechter A stijl? En hoe krijg ik die eraf, is dat vastgeschroefd of een kliksysteem? Motor in de linker deur zal de bekleding voor los moeten, ben ik bang, of ?

Dankjewel.

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

kap eraf, kan je m er zo uit wippen ( tenminste bij mij (stuurmodule met fabrieks alarm))

je kan eens een beetje meten, maar het beste weet ik er ook niet van.

of uitwisselen met een ander exemplaar (alleen AB werkt dan niet)

Willem

Armand638 (0), 15 jaar geleden

[quote=Willem12089]kap eraf, kan je m er zo uit wippen ( tenminste bij mij (stuurmodule met fabrieks alarm))

je kan eens een beetje meten, maar het beste weet ik er ook niet van.

of uitwisselen met een ander exemplaar (alleen AB werkt dan niet)

Willem[/quote]
Hoi Willem, ok ik ga morgen eens kijken, maar ben bang dat ik als leek toch niet echt wat kan zien daaraan. In ieder geval bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.