Opel Opel Corsa Eco 1.2: Ventilator draait niet meer

Bouwjaar: 1996

Hallo kameraden,

Mijn Opel Corsa overhit : de ventilator draait niet meer zelfs wanneer de temperatuur van de motor boven de 80°C stijgt. Wat zou ik moeten nakijken, wat kan ik eraan verhelpen?
Bedankt!

Hendrik

hen4278

Geplaatst door hen4278 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

msilkens (0), 19 jaar geleden

Ik vermoed dat de themostaat defect is. Weet alleen niet waar die zou moeten zitten.

Succes

msilkens (0), 19 jaar geleden

Herstel: thermostaat

hen4278 (0), 19 jaar geleden

Ben gaan kijken waar die thermostaat zou kunnen zitten maar dat is mij niet duidelijk. Ik heb een garagist horen praten over de "thermokoppel". Misschien is dat het juiste woord ervoor. Maar of zo'n ding nu groot of klein is en waar het verstopt zit en hoe je het dan eventueel kan overbruggen om de ventilator te doen werken dat is mij spijtig genoeg nog niet duidelijk. Zal eens in de bibliotheek op zoek gaan naar een technisch boek over de Corsa.

msilkens (0), 19 jaar geleden

Zo'n thermokoppel is een soort van thermostaat, het verschil is dat een thermokoppel een temperatuursafhankelijke weerstand is, terwijl een thermostaat veelal met een bi-metaal werkt. Dit thermokoppel zit vrijwel zeker ergens in het koelsysteem van de motor.

Succes

msilkens (0), 19 jaar geleden

En die moet je niet overbruggen. Want dan heb je kans dat je motorcontinu gekoeld wordt, dat wil je niet hebben in verband met slijtage op de motor. De olie moet warm kunen worden om optimaal te smeren. Het thermokoppel zou dan defect kunnen zijn.

hen4278 (0), 19 jaar geleden

Thanks Martijn! Zal eens opzoek gaan naar meer details over die thermokoppel. Ga dit boek in de bibliotheek even gaan opvragen: Vraagbaak Opel Corsa : een handleiding voor het groot en klein onderhoud van alle typen : met 1,2 L- en 1,4 L-OHC-benzinemotor, 1,6 L-DOHC-benzinemotor en 1,5 L-dieselmotor en 1,5 L-turbodieselmotor ... 1993-1995 Uitgever: Kluwer Voertuigtechniek Deventer, 1995

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Je koelventilator doet het nog wel??? Niet dat ik vaak gehoord heb dat ze stuk gaan maar toch.. meten is weten, ligt het daar tenminste niet aan....
Ik verdenk ook de thermostaat!

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

verbind de thermokoppel eerst eens door :zit onderin de radiateur
controleren of de thermostaaat opengaat (bovenste en onderste radiateurslang even heeten dan hoor ik het wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.