Opel Astra: verlichting draaiknoppen kachel/lucht

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6i

Wie kan mij vertellen hoe ik de lamp(jes) kan vervangen achter de 3 draaiknoppen in de midden console onder de radio van mijn Opel astra 1,6 cabrio (bertone).
Dit is nu niet meer verlicht.

pa5f

Geplaatst door pa5f (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

je moet sowieso je knoppen er af halen, ik weet niet meer zeker hoe de buitenste vast zitten, maar de middelse moet je uittrekken en dan een hele kleine schroevendraaier en in duwen en dan komt hij er af.

dit is denk ik bij de buitenste ook zo en anders is het gewoon trekken.

volgens mij moet ook je asbak er uit, en dan zal het zichzelf wel wijzen.


marc

kleijn (0), 13 jaar geleden

ja kun je er af trekken

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Lampjes vervangen: Deze zitten niet achter de knoppen. Alleen bij de middelste zit een lampje voor de achterruitverwarming aan/uit. Die kun je inderdaad vanaf de voorzijde vervangen door de knop er af te trekken middels het indrukken van een weerhaakje via de onderzijde v/d knop. Daarna de 2 weerhaakjes l/r v/d schakelaar indrukken en schakelaar er uit trekken. Dan kan het lampje er uit.
De andere 2: radio demonteren. Door het gat van de radio zie je dan een fittingplaat zitten. Eigenlijk moet ook de stekker ventilatorschakelaar los. Kun je bijkomen via de rechterzijkant. Fittingplaat losmaken en lampjes vervangen. Zijn 12V 1,2W steeklampjes.

pa5f (0), 13 jaar geleden

bedankt voor de tips, zal het gaan proberen.
Frans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.