Opel Kadett: Verlies koelvloeistof (C16NZ)

Bouwjaar: 1989

Hallo,

Ik heb dus een Opel Kadett C16NZ. Bij deze moet ik elke week wel een liter koelvloeistof (doe er nu water in) bijvullen, en ik heb geen idee waar dat blijft. Geen prutje aan de oliepeilstok of dop van de kleppendeksel, geen witte rook uit de uitlaat, geen drab in het koelvloeistofreservoir. De koelslangen staan wel een beetje hard (niet overdreven) als de motor warm is, maar dat lijkt me normaal. Verder heb ik ook geen natte vloerbekleding ofzo, dus de kachelradiateur lijkt me ook nog goed en hij verwarmt ook prima. De radiateur (vd motor) heeft wel wat kleine beschadigingen her en der maar ik hoor nergens een sis, en ik zie ook geen rook ofzo. Ook kan ik onder de auto geen plekken ontdekken als hij een tijdje heeft gestaan na een rit.

Ik vind het op zich niet zo erg om nu zo rond te rijden, water bijschudden is geen probleem en zolang het niet gaat vriezen kan het ook geen kwaad. Maar als het straks weer winter is, zou het wel fijn zijn als ik de oorzaak heb kunnen vinden en oplossen! Bij voorbaat dank.

Groetjes,
Bert

BertK

Geplaatst door BertK (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Lekke waterpomp misschien?
Als je water verliest dat op warme delen terecht komt , verdampt het en komt niet onder de auto te liggen.
Even goed kijken of er wat lekt als de motor koud is en als hij warm is .

mvg,
Hans.

roykejanssen (0), 18 jaar geleden

waterpomp lek

astra rijder (0), 18 jaar geleden

Of de radiateur. Maar zoek eens naar witte aanslag bij je slangen, radiateur en waterpomp.
Zo kan je ook zien waar hij lekt.

Groetjes
Astra Rijder

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Afpersen moet je doen! persdruk op het koelsysteem zetten. Kan wel eens de koppaking zijn!

durk (0) PRO, 18 jaar geleden

Ga even naar een garage en laat een cilinderkoplektest doen (CO-meting in koelsysteem). Dit is in 5 min. klaar en weet je meteen of je een lekke koppakking hebt.

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Koppakking kan ook stuk zijn zonder dat er pos.meting is, kan namelijk naar buitentoe lekken! Zonder in de motor zelf te lekken!! Met afpersen zie je dit.

BertK (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tips. Ik geloof toch dat het de koppakking is... Nog paar weekjes water bijvullen en dan eens die pakking vervangen en evt. kop vlakken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.