Opel Omega 2500 Td: Vermogen

Bouwjaar: 1996

Aangezien ik moeilijk kon geloven dat het normaal is dat mijn huidige Omega B (25Td) slechter presteert dan mijn vorige Omega A (2300 DTR), heb ik een bezoek gebracht aan een vermogenstestbank. Volgende testresultaten kwamen uit de bus: motorvermogen: 91,5 Kw, vermogen aan de wielen 70,5 kw, en topsnelheid 160 km/h. Nu mijn vraag: is dit nu normaal of niet?? En, wanneer dit normaal is, hoe komt het dat ik mijn huidige omega tekort schiet in de bergen, terwijl mijn vorige fluitend alles deed wat ik vroeg?
Alvast bedankt voor jullie reacties!!

omega8264

Geplaatst door omega8264 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

vermogen: 96 kw bij 4500 omw/m
koppel:250nm bij 2200 omw/m

topsnelheid: ongeveer 195 km/u afhankelijk van uitvoering ± 5km (station/sedan automaat/handgeschakeld)




omega8264 (0) PRO, 20 jaar geleden

bedankt voor je reactie Opeltje, koppel is 228 Nm ... Dus wat denk je normaal of niet? Het gaat hier wel degelijk om een station, handgeschakeld.

Alvast bedankt

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

ik vind het best veel schelen....hij zou iets te kort komen. nou weet ik niet hoe ze dit bij opel meten. aan de wielen of aan de motor...

Thijs11395 (0) PRO, 20 jaar geleden

Opeltje en Omega,

De fabrieksopgaves zoals jij ze geeft, worden altijd aan de motor gemeten. Een tiental kW verlies op de aandrijflijn (tot aan de wielen) is normaal. De topsnelheid wordt uiteraard wel met de wagen gemeten, en aangezien je hier 30-40 km/h tekort komt, lijkt me dat er wel iets aan schort. Ik schat dat dit niet in de motor zal zitten, aangezien hij met 91 kW mooi dicht in de buurt van de opgegeven 96 kW komt. Dit verschil komt in elk geval niet overeen met het snelheidsverschil. Lopen er soms remmen of lagers aan?

Succes, Thijs

omega8264 (0) PRO, 20 jaar geleden

we gaan dit morgen controleren, ik hou jullie op de hoogte...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.