Opel Corsa-B 1.4 16V CDX: Vermogen Opel-speakers

Bouwjaar: 1999

Wat ik mij al een hele tijd afvraag is wat voor speakers er standaard in een Opel Corsa-B gemonteerd zitten. Bij de Opel-dealer kunnen ze me niet verder helpen, en mijn eigen garagehouder wist ook niet hoe of wat.
Uitbouwen van de speakers leverde alleen de impedantie van de speakers op, die is 4 ohm.
Wat is nou het vermogen van de speakers in de portieren en achterin? Zal niet zo spectaculair zijn denk ik zo... 20 à 30 Watt PMPO? En wat is het nominale vermogen (RMS) van die speakers? Alvast bedankt!

dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan

Geplaatst door dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Sean83 (0), 19 jaar geleden

denk zelf ook dat het niet meer zal zijn dan 40 watt, en wat betreft rms is continu vermogen maximaal vermogen kan tot 4x hoger liggen. gr sean

Nathan (0), 19 jaar geleden

25 watt RMS (opgegeven)= 50 watt muziekvermogen = 100 Watt pmpo.
(theoretisch!).Het belangrijkste is RMS uiteraard. Maaruh, wat ben je van plan?

groeten,

Nathan

dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan (0), 19 jaar geleden

Ik ben niets van plan hoor, maar ik vroeg me dat gewoon af...
Mijn moeder heeft laatst een andere auto gekocht heeft (een Peugeot 206; ze had eerst, net als ik, een Opel Corsa) en die speakers klinken beduidend minder dan de standaard Opel-speakers. Dus... vroeg ik me af wat het vermogen van die Opel-speakers was.... that's it! Thnx anywayzzzzzzzzz!

Nathan (0), 19 jaar geleden

da's bekend he, van opel...

Groeten,

Nathan

dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan (0), 19 jaar geleden

Dat wist ik wel, maar dat het verschil zo groot zou zijn had ik niet gedacht! Enig idee wat voor merk die speakers dan zijn? Echt heeeeel "cheap-ass" zijn ze volgens mij niet, tenminste niet zo "cheap-ass" als die crappy Peugeot-speakers ;)
Greeeetz, Stefan

dupl-u-7598-5dd147d1bd91b+Sjtefan (0), 19 jaar geleden

Nathan, nog heel even terugkomend op de vermogens die jij gaf... Ik heb dezelfde vraag nog eens bij Opel neergelegd en volgens hun zijn de speakers 15W, waarbij ze vermelden dat de afkortingen RMS en PMPO bij hun niet bekend zijn en dat ze daar dus ook geen informatie over hebben....
Mag ik dan aannemen dat de speakers een vermogen hebben van 15W RMS? (de reden dat ik dit vraag is dat me dit op een of andere manier dan toch blijft bezig houden...)
Greeetzzzzz, Stefan

Nathan (0), 19 jaar geleden

De info die ik heb zegt 25Watt RMS (Opel TIS), maar hou 15 maar aan voor de veiligheid...Waar het gewoon om gaat: het is bekend dat Opel speakers meestal beter klinken als bij andere merken (de standaard uitvoeringen), omdat niet alleen de speaker beter is, maar ook vaak de behuizing, demping en het rendement van de speaker...Een inferieure speaker met een geluidsrendement van 80 dB / 1W / 1 mtr geeft veel minder geluid als een 15 watt speaker met een rendement van 97 dB / 1W / 1mtr.

Maar goed dit heeft eigenlijk nix meer met autotechniek te maken.

Bottomline : wattage wil niet alles zeggen...

Groeten,

Nathan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.