Opel Astra: Vermogenuitval bij constante snelheid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7

Zodra ik een constante snelheid rijdt gaat het motorstoringslampje branden en is het vermogen weg. Geef ik iets gas dan heb ik het vermogen terug (maar dan moet ik wel tussen de 2000 en 2500 toeren zitten), maar zodra ik weer constant rijdt valt het vermogen weer weg.
Als ik tijdens de storing nog onder de 2000 toeren zit komt het vermogen pas weer terug zodra ik de 2000 toeren bereikt heb. Zit ik tijdens de storing boven de 2500 toeren dan moet ik eerst snelheid minderen omdat boven de 2500 toeren het vermogen niet terug komt. Dit is vooral kloten op de snelweg omdat ik dat ongeveer 90 moet gaan rijden.
Wat kan een mogelijke oorzaak zijn en nog beter ... een oplossing.
De officiële Opelgarage heeft al vaker gemeten, is al vaker van het probleem op de hoogte gesteld, maar ze kunnen niets vinden.

AstraCobra

Geplaatst door AstraCobra (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de fout zo makkelijk is op te wekken, even proefrijden met aangesloten uitlees apparatuur. Kun je op zijn minst zien wat de foutcode is.

AstraCobra (0), 14 jaar geleden

Is nog foutcode bij gekomen. Storing in koelsysteem. Blijkt dat waarschijnlijk de waterpomp kapot is, en misschien (waarschijnlijk) ook de koppakking. Niveau koelvloeistof was namelijk gezakt, auto werd niet warm, radiator bleef koel, motortemp. steeg tot 104 graden. Thermostaat is waarschijnlijk wel goed.
Nu dus eerst dit oplossen, kan zijn dat wegvallen van het vermogen daar verband mee houdt. (maar misschien ook niet)
Hoop niet dat ik nu van het ene probleem in het andere val.
Kan ik de waterpomp en koppakking zelf vervangen? Ik ben geen monteur of zo, maar wel handig aangelegd als ik maar weet waar ik rekening mee moet houden. Of wat is een redelijk bedrag of dit bij een garage te laten doen? Koppakking en waterpomp samen kosten circa 80 euro maar wat kan er nog bij komen aan uren en/of kleinmateriaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.