Opel Astra: versnellingsbak

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 tds

Beste mensen,

Ik heb de koppelingsplaat moeten vervangen nu gaat de koppeling lekker soepel als je hem indrukt. Alleen nu zit ik met het volgende, ik krijg mijn versnellingspook moeilijk in z'n 2 want 1, 3, 4 en 5 gaat lekker soepel alleen als ik van 1 naar 2 ga dan moet ik echt aan de versnellingspook trekken om hem in z'n 2 te krijgen! Wat kan het zijn schakelmechanisme??

Wie o Wie kan mij hiermee helpen!!

medina27

Geplaatst door medina27 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Pook goed afstellen.

medina27 (0), 17 jaar geleden

[quote=Averdonk]Pook goed afstellen.[/quote]
Oke, moet ik dan die pook dan onder de wagen afstellen of gewoon bij de pook zelf?

Alvast bedankt!

Hans4040 (335) PRO, 17 jaar geleden

Heb je de koppelingskabel wel weer afgesteld na het vervangen?

mvg,
Hans.

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Onder de motorkap. Je zult even met 2 personen moeten zijn. Boven op de bak aan de zijkant van het schakelhuis zit 'n stiftje met 'n veertje. Deze kun indrukken en je moet even met de pook in de vrijstand rustig heen en weer gaan totdat dit stiftje verder naar binnen schiet. Aan het begin van de schakelstang onder de motorkap die naar de pook gaat, zit 'n klembout, sleutel 13 mm. Deze lossen. De pook moet in de vrijstand tegen de aanslag van de achteruit geplaatst worden en dan de klembout weer vastzetten. Wel opletten dat het stiftje tijdens zit afstellen in de blokkering blijft. Dan moet het goed zijn.
Het zou kunnen zijn dat er inplaats van het stiftje een plastic afdekplugje gemonteerd zit. Dan deze er uit trekken en een 4 mm boortje gebruiken om de blokkering vast te zetten. Succes.

tijne (0), 17 jaar geleden

de pook afstelling is goed want voor het vervangen was het ook goed neem ik aan.

even de bouten van de versnellings bak ophanging los maken en de bak terug schuiven zo als hij hoort( kan je zien aan de beschadigingen waar de bouten altijd hebben gezeten dan zal hij hoogste waarschinlijk weer normaal doen.

gr tijne

Santa (0), 17 jaar geleden

Ga ik toch liever voor de methode Averdonk, Tijne.......

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

D'r valt ook niets te schuiven. Er zitten paspennen in...........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.