Opel Astra: versnellingsbak

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: x16szr

Ik rij nu bijna 3 maanden (en 11.000 km) tot wel zeer volle tevredenheid in deze Astra.
Al bij de aankoop viel mij op dat er een fluit in de versnellingsbak zit (een geluid alsof er een riem te strak staat,maar het zit echt in de bak)
Nu begreep ik van een monteur bij Opel dat dit bij 1.6 8 kleppers wel meer voorkomt (hij heeft nu bij 250.000 km gelopen)
Dus rustig aan eens orienteren voor alvast een andere bak (het geluid is gedurende die 11.000 km niet erger geworden maar het houdt een keer op natuurlijk)
Ik ben er inmiddels achter dat een bak van een Astra F met dezelfde motor niet gaat passen (dit in verband met de hydraulisch bediende koppeling) dus specifiek van een Astra G moet ie wezen.
Nou vraag ik me af,werkt het nu nog steeds met aanduidingen als F10 F13 etc?
Kan ik dan ook een een bak van een 1.6 16V gebruiken,een iets langere overbrenging lijkt me wel wat want met deze bak maakt ie best veel toeren (rond de 4000 toeren bij nog geen 130 km/u)
Nu ben ik eens wezen vragen bij een sloperij wat een bak kost en die riepen zonder blikken of blozen 600 euro,is dat reeel???want wel best een beetje erg veel geld.
Of wellicht heeft/weet iemand een goede bak te koop (ik wil er nog 2 jaar/100.000 km bijrijden en dan heeft ie wat mijn betreft z'n dienst gedaan)
Alvast bedankt voor de info

Groetjes Patrick

patje kadettje

Geplaatst door patje kadettje (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

patje kadettje (0), 17 jaar geleden

Niemand?????

fryskebaccara (0), 17 jaar geleden

bij opel begint het baknummer altijd nog met een F.het is bij jouw de F-13 WR of de F-13 CR even naar de overbrenging kijken.
je zou Morien in wiuwerd in Friesland eens kunnen bellen die vent is een tovenaar met versnellingsbakken en die heeft er misschien nog wel een liggen.want ze hebben regelmatig astra-g binnen.
Ik zal nog even naar die overbrenging kijken voor je.

mvg remco

fryskebaccara (0), 17 jaar geleden

de eindoverbrenging voor de F-13 WR 4,18 en voor de F-13 CR 3,74

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.