Opel Astra: Versnellingsbak problemen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Hoi allemaal,

Ik ben in het ongelukkige bezit van een Opel Astra F station van Januari 1994 waar vorig jaar een nieuw tweedehands motorblok in is gezet omdat in m'n oude blok een klep was afgebroken die een aantal lengtegroeven in m'n cylinder had gefreesd. Dat was dus einde motorblok. Toen een ander blok op de kop getikt en dat erin gelegd. Toen vond ik al dat de 1e en 2e versnelling vrij dicht op de 3 en 4 zaten met schakelen, dat wil zeggen; door misschakelen zat je al gauw in de eerste of tweede versnelling per ongelukof andersom. Welnu, dat is nu zo erg geworden dat de bak alleen nog na bruut geweld in z'n 1e versnelling gaat; in z'n 2e versnelling gaat nog wel maar soms met moeite, zeker als ie koud is. De 3e versnelling, 4e en 5e versnelling evenals z'n achteruit dat gaat gewoon goed. En ik moet er ook bijzeggen dat hij beter schakelt na een lange rit....nu heb ik gelezen dat bakolie bijvullen wellicht gaat helpen. Of zijn de synchro ringen versleten en is reparatie/revisie noodzakelijk. Oh ja en ik zal er ook nog bijzeggen, als ik file rijdt dus veel optrekken in z'n 1 dan volgt er vaak een luide kluunk op het moment dat de koppelingsplaat aangrijpt...drukgroep versleten? Wat kost het repareren van bovenstaande problemen bij een garage zo ongeveer (schatting)?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Mvg,

Richard

ouweroestbak

Geplaatst door ouweroestbak (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Heb je de versnellingsbak van jou eigen auto gehouden of compleet met nieuwe motor overgezet?
Ik denk, omdat hij ook kluunk doet, dat er iets niet goed zit in de bak en met name bij de drukgroep of koppelings vork.
Heb je het druklager niet verkeerd om?
Als je dit probleem voor de ombouw niet had, is er waarschijnlijk iets verkeerd gegaan.

mvg,
Hans.

ouweroestbak (0), 17 jaar geleden

Hey Hans,

Dat gekluunk hoor je dus alleen als je al een flink tijdje file rijdt met stoppen optrekken stoppen optrekken etc; bij gewoon normaal gebruik hoor je geen gekluunk...klinkt stom zo he? M'n zwager had m compleet overgezet versnellingsbak incluis; ik heb m er vorige week over verteld en die dacht ook aan de koppelingsvork

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Nou, dan moet de bak er weer ff achter weg, he.
Kijken wat er fout zit en meteen de zaak een beetje invetten,

mvg,
Hans.

ouweroestbak (0), 17 jaar geleden

Bedankt Hans,

M'n zwager ff gebeld en die gaat er een andere bak opzetten.

Mvg,

Richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.