Opel Astra: Vervangen carterpanpakking

Motorcode: X14NZ

De carterpanpakking lekt hebben ze mij verteld na de APK keuring. Ik had zelf ook al gemerkt dat ik olie bij moest vullen en dat de onderkant nogal vies was van de olie. Nu wil ik die dus gaan vervangen en heb ik de Vraagbaak er eens bij gepakt. Opzich valt het mee, 15 bouten losdraaien en dan is de carterpan los. Nu staat er bij dat ik na schoonmaken en het plaatsen van de nieuwe pakking op de vier hoekpunten 'afdichtingsmassa' aan moet brengen. Wat is dat precies en kan ik het b.v. krijgen bij een standaard autoonderdelenzaak. Zijn er nog speciale wijzen hoe ik dit aan zou moeten brengen?

Vinnie981

Geplaatst door Vinnie981 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

de vier hoekpunten is daar waar die pan een een halve ronde naar beneden gaat daar waar je krukaskeerringen liggen,je pan is vlak met halve rondingen naar beneden precies op die punten moet je siliconenpakking aanbrengen hebben ze bij automaterialenzaak

Vinnie981 (0), 14 jaar geleden

Ahha, dus het is wel noodzakelijk deze te gebruiken. Heb je verder nog tips bij het vervangen van deze pakking of eventueel andere dingen die ik dan direct mee zou kunnen nemen? Alvast bedankt!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nouja tips..uhmm

Als het zaakje uit elkaar ligt,oude pakking verwijderen,carterpan en onderblok mooi schoon en vetvrij maken,nieuwe pakking monteren met de vloeibare erbij op de punten,carterpan monteren,boutjes eerst handvast draaien en kruislings vast zetten.Vernieuw olie en oliefilter.Dan zou het helemaal goed moeten komen

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.