Opel Omega: vervangen portierslot achterportier

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Hallo,

ik ga het slot van de rechterachterdeur vervangen. Ik heb er een opgehaald van de sloop, maar zag dat het niet makkelijk was om het slot uit de portier te halen. Er zaten met name twee stangen in de weg, die naar de hendel gaan waar je de deur mee open doet als je binnen zit. Op de sloop heb ik die opzij gebogen, maar dat kan ik bij mijn eigen auto natuurlijk niet doen, want dan werkt het niet meer. Wie heeft dit wel eens gedaan en heeft een soort handleiding voor mij?

groetjes

Peter

citycruiser

Geplaatst door citycruiser (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

citycruiser (0), 17 jaar geleden

Kan iemand mij vertellen hoe ik de bekleding eraf kan krijgen?
De zwengel voor de ruit is gelukt, uiteraard de 4 schroeven die van buitenaf in de bekleding zitten ook. Daarna heb ik twee schroeven gevonden die achter de asbak en achter de deurhendel zitten. Maar nu zit de boel nog steeds vast, en ik kan niet zien waar! Wie heeft er een tip?

rottierood10479 (0), 17 jaar geleden

Het paneel zit geklikt in de deur.Van onderen voorzichtig aan je paneel trekken en dan gaat het er vanaf.
gr Marcel

citycruiser (0), 17 jaar geleden

Marcel
bedankt voor je antwoord, maar mij lukt het niet, en ik durf natuurlijk ook niet te hard te trekken, want het moet wel heel blijven. Ik geef het op en ga naar de garage. Iedereen bedankt voor het meedenken. Wat mij betreft is het hiermee afgesloten.

groet

Peter

citycruiser (0), 17 jaar geleden

Hallo iedereen

uiteindelijk heb ik toch alle schroeven gevonden om de bekleding los te maken. Er zat er nog 1 achter de knop van het slot. De rest was een puzzel, omdat je heel veel onderdelen los moet maken (binnenklink buitenklink, stangen, electrische aandrijving etc) Maar het is gelukt, het werkt weer, iedereen dus bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.