Opel Omega: voetenwarmte

Bouwjaar: 1996

Goedeavond,
Ik rij een Omega B met ECC.
Het volgende probleem: als ik de voetenwarmte inschakel, dan wordt er lucht uitgeblazen, alleen aan de passagierszijde, geen enkele luchtstroom aan de voetenruimte bij de bestuurder. zelfs als ik de luchtstroom bij de passagier blokkeer, middels een prop papier, voel ik bij de bestuurder geen enkele luchtstroom.
Servo voor voetenruimte werkt.Verder werkt alles.
Hoe kan met 1 servomotor, twee luchtkanalen, passagier en bestuurder, "bestuurt" worden, of zit er soms nog ergens een servo voor voetenruimte bestuurder???

M vr gr.
Robert

dupl-u-1739-5dd146c65c064+Junjer

Geplaatst door dupl-u-1739-5dd146c65c064+Junjer (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

geismi (0), 19 jaar geleden

Dit is inderdaad een links en rechts gescheiden temperatuurinstelling en luchtverdeling. Indien je voetenwarmte inschakelt, blaast hij dan aan de bestuurderskant ergens anders?
Komen er streepjes in het display te staan als je de auto afzet?

dupl-u-1739-5dd146c65c064+Junjer (0), 19 jaar geleden

Alvast bedankt voor je reactie,
Nee als ik de voetenwarmte inschakel blaast hij nergens anders, er komt alleen lucht uit de uitsroomopeningen bij de passagier.
Ik heb aan de bestuurderszijde de luchtbuis die direct onder de bekleding zit al eens verwijdert, ook als ik dan voel waar deze buis aansluit op de rest van het verwarmingssysteem, komt er geen enkele luchtstroom en inderdaad zie ik af en toe streepjes in het display ( niet altijd), wat is de betekenis van deze streepjes.

Robert

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Streepjes is storing in het ecc systeem.

Willem

geismi (0), 19 jaar geleden

Als je nergens anders luchtstroom hebt betekend dit dat je klep voor de luchtstroom voeten bestuurder in de dichte stand staat en niet geopend wordt als deze modus gekozen wordt terwijl de ECC dit zelf wel 'aanstuurt', het signaal is in ieder geval oke, de uitwerking van de klep enkel niet. De streepjes geven aan dat er een foutcode in het systeem zit zoals Willem al aangeeft. Nu kan er vanalles aan de hand zijn, van een probleem in de aansturing van de klep, de stappenmotor, de bedrading tot een mechanisch defect aan de klepbediening zelf. Laat ff de foutcodes uitlezen in de garage, dan weet je al iets meer.

dupl-u-1739-5dd146c65c064+Junjer (0), 19 jaar geleden

ok, zal het laten uitlezen, bedankt,

Robert

dupl-u-1739-5dd146c65c064+Junjer (0), 19 jaar geleden

Maar nu is mij nog 1 ding niet duidelijk:
Heb ik nu twee aparte stappenmotoren, 1 voor voetwarmte links en 1 voor rechts, of 1 stappenmotor die 2 afzonderlijke kleppen bedient.

Robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.