Opel Corsa: voorgloei lampje brandt niet meer bij starten na vervangen start

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: izusu

na het vervangen van de helemaal versleten borstels in de startmotor gaat mijn gloeispiraal van de heatplug niet aan Hoe komt dit

trien

Geplaatst door trien (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

25 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Massakabel bij de startmotor vergeten ?? Succes.

trien (0), 13 jaar geleden

ik zou het morgen even na moeten kijken. Hij start namelijk wel na even duwen in zijn 2. Of heeft dat er niks mee te maken verder?

trien (0), 13 jaar geleden

vandaag weer geprobeert te starten en nu brandt de heatplug wel maar hij start nog steeds niet. Wat kan er toch aan de hand zijn? Hij klikt wel als je sleutel draait (2x). Maar als je hem aanrent dan doet de auto het wel

trien (0), 13 jaar geleden

ik heb al geprobeert te resetten via de dashbard maar lukt niks eigenlijk

trien (0), 13 jaar geleden

oh ja die brandt lucht waar we het overhadden die kwam af van de borstels verder in de motor zelf ruik je niks kan het ook te maken hebben iets met het veld?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

trien,
meet eens met een multi meter op de kleine draad op het startrelais. Tijdens starten dient hier accuspanning te meten. Meet daarna eens op de dikke aansluiting,hier moet je altijd accuspanning meten. Als dat goed is,zet je de rode draad van de meter op de plus pool van de accu,en de zwarte draad op het huis van de startmotor. Hier moet je ook weer 12v meten. Daarna als laatste tijdens starten op de dikke draad en op het huis meten,dan heb je zowel de voeding als massa uitgesloten. (V4 meting)
Maar natuurlijk wat punt al aangaf;massakabel al gecontroleerd??

trien (0), 13 jaar geleden

ja massa kabel is goed aangesloten. Ik de borstels in een plastic zakje gedaan als souvenir zeg maar en door die tas heen ruik ik gewoon zo een chemische lucht net alsof plastic of iets zwaarder verbrand is. Kan het dan ergens mee te maken hebben dat er iets is doorgebrand. Bovendien zijn de borstels van de startmotor zo ernstig versleten. Als ik eraan ruik lijkt het net alsof die slang die eraan loopt dat deze verbrand is

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Trien dit komt door 2 sec. starten per keer ?.? Hier is meer aan de hand . Contactslot of zwaar gaande sleutel zodat de motor ongewild door blijft draaien. !!! Succes.

trien (0), 13 jaar geleden

hoe bedoel je met 2 seconden starten per keer. Dus het kan zijn dat de startmotor door blijft draaien! moet ik nu een nieuwe startmotor halen of moet ik andere acties ondernemen?

kleijn (0), 13 jaar geleden

ruil starter

trien (0), 13 jaar geleden

ok ga ik doen dan ben ik helemaal af van deze hoofdpijn?

kleijn (0), 13 jaar geleden

ja persoonlijk gaat ik niet pielen met koolborstel en al die toestanden
heb je dat gedaan blijk je relais kapot te zijn
kijk wel altyd voor ik het doe of de bedrading aan de starter niet geroest is
en dan vooal de dikke draad.
Als daar veel corrosie op zit krijgt die niet voldoende spanning
waar door die de bendix er niet uitdrukt heeft alle spanning nodig
het is gewoon een stroomvreter zo,n starter
maar goed da,s mosterd naar de maaltijd
deze was dus kapot

trien (0), 13 jaar geleden

Kleijn super super bedankt weet je het is een auto van mijn mannetje en die komt terug en ik leen de auto van hem moet binnen 2 dagen dit geregeld hebben vandaar dat ik zo loop te stressen. Ik ga gelijk er achteraan. Startmotor halen en dan komt alles helemaal weer goed. Ik heb wel een paar keer gehad dat de sleutel niet wilde doordraaien ook. Hij is echt heel langzaam gestorven

kleijn (0), 13 jaar geleden

als je het helemaal goed wilt doen
doe het op een brug dan is het tien minuten werk

trien (0), 13 jaar geleden

dat hebben we gisteren ook gedaan. Maar het is dan gemakkelijker om zeg maar gedeelte van de schakelbak loste koppelen. Dan hoef je verder niks meer te demonteren.

kleijn (0), 13 jaar geleden

oke je torsie stang zit in de weg
maar het gaat je wel lukken
jij krijgt geen klappen van je mannetje
komt die straks thuis zegt he hij start weer dat deed die bij mij niet meer

trien (0), 13 jaar geleden

bovendien heb ik net mijn rijbewijs gehaald. (4 maanden geleden) en oh ja is dit achterstallig onderhoud of ben ik degene die dit heeft veroorzaakt?

kleijn (0), 13 jaar geleden

gewoon slijtage
heeft zeker al veel km weg ?

trien (0), 13 jaar geleden

ja laten we zeggen 238.000 nog wat

kleijn (0), 13 jaar geleden

geen jonkie dus dan mag je jezelf geen verwijt maken

trien (0), 13 jaar geleden

mooi zo dan weet ik het tenminste zeker. HAHAAH ik heb wel een hele lieve mannetje hoor daar niet van maar als het over auto's gaat wilt hij het niet echt van mij aannemen dat het slijtage is. Maar dit is goed nieuws. Moet even een paar telefoontjes plegen als het allemaal goed gaat dan start mijn auto morgen weer. Laten we het hopen. Ik laat het je zeker even weten

trien (0), 13 jaar geleden

ik wilde even laten weten dat het allemaal gelukt is. Nieuwe startmotor geplaatst en alles is weer werkend. Net als vroeger. Iedereen bedankt voor alle inspanning hulp en moeite.!!!

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Trien ;waarschuw de eigenaar dat als hij na het starten een schrapend geluid hoort de motor uit zet!!! Die leverancier geeft geen garantie na defect door doordraaien en verbranden van de startmotor. Dit komt voor als het contactslot zwaar draait en na starten niet terug schiet. Groeten.

Hans4040 (185) PRO, 13 jaar geleden

Punt, ik denk dat trien zelf de eigenaar is....

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Met een lief mannetje . Ik weet het .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.