Opel Vectra: Vraag over luchtinlaat

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: z18xe

Geachte Problemcar,

Hier een vraag om informatie. Als bezitter van een Vectra C1 GTS uit juni 2003 met z18xe motor verbaas ik me over het feit dat gezien vanuit de bestuurderspositie de luchtinlaat links van de grille zit, daar waar de luchtfilterkast rechts in het motorruim zit. Deze inlaat ligt grotendeels verscholen achter de stalen constructie die het linkerzijscherm met het rechterzijscherm en het front verbindt en waarop de motorkap rust en zit vlakbij een warme radiator, een gloeiend heet uitlaatspruitstuk en bij de airconditioning.

Ik vraag mezelf dan ook af of een kortere luchtinlaat niet beter is. En zo ja, heeft Opel een kortere luchtinlaat in het assortiment die past op de 70mm diameter van de z18xe luchtfilterkast? Bijvoorbeeld die van de z19dth motor, de z22se of z22yh motor? En zo ja, wat zijn de onderdeelnummers en weet iemand toevallig een prijs?

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Doix

Geplaatst door Doix (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

roybakker1973 (0), 11 jaar geleden

K&N 57i Performance Kit

vervangt de orginele luchtfilterbak, inck slangen etc.

kost ca 120 euro incl

Doix (0), 11 jaar geleden

Roy,

Dank voor je antwoord. Ik heb zelf ook aan een K&N of Green gedacht, maar vind dat toch veel geld voor iets wat in de meeste gevallen een verslechtering oplevert, namelijk vermogensverlies door aanzuigen warme lucht. Met die 135 euro ben je er ook nog niet, want dan komen er nog kosten bij voor een aanzuigbuis om de aanvoer van koude lucht mogelijk te maken en een carterontluchting .... dus zoek ik eigenlijk meer mijn heil in een directere / kortere koude luchttoevoer naar de originele luchtfilterbak met een K&N replacement filter ....

Met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Doix (0), 8 jaar geleden

Uiteindelijk binnenkant luchtfilterhuis helemaal glad gehoond, K&N filter er in gelegd en een korte aanzuigbuis gemonteerd met de mond vol in de rijwind. Een iets zwaarder geluid onder de motorkap, verder geen enkel verschil. Issue opgelost, want auto inmiddels verkocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.