Opel VIVARO-B: vraagbaak/werkplaatshandboek

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Motorcode: R9M 450, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Ik heb eigenlijk (nog) geen defect aan mijn bestelwagen maar ik ben wel teneinde raad om technische info te vinden. Ik wil zelf het onderhoud doen maar ik durf er met dit soort moderne wagens/bestelwagens er niet aan beginnen zonder degelijke info. Ook voor kleine defecten en de daarbij horende demontages zou ik graag die info hebben.
Voor het eerst model van de Vivaro A (=Renault Trafic 2) kan ik overal werkplaatshandboeken vinden maar ik zoek al een heel jaar vruchteloos naar een exemplaar voor de Vivaro B (vanaf bouwjaar 06/2014). Het hoeft geen Nederlandstalige versie zijn. Het mag ook in het Engels zijn (liefst geen Duits) of van een Renault Trafic 3.
Ik ben zeker dat ik niet de enige persoon ben die deze info goed kan gebruiken.

Alvast bedankt!
Grtz!

mutmong

Geplaatst door mutmong (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mutmong (0), 6 jaar geleden

Dat lijkt me heel wat!
Vanavond zal ik deze downloaden.
thx!

Hans4040 (285) PRO, 6 jaar geleden

Oke, succes.

mutmong (0), 6 jaar geleden

UPDATE: gisteren gedownload (10GB!!) en proberen te ont-RAR'en maar het balkje blijft hangen op 2/3. Dus str*nt aan de knikker! Heb besteld zonder customer account aan te maken dus heb ik er vlug eentje aangemaakt om mn probleem te kunnen melden/doorsturen. Nu vingers gekruist houden! Easymanuals blijkt niet zo easy te zijn.

mutmong (0), 6 jaar geleden

UPDATE: Vandaag eens volledig de instructies toegepast die te vinden zijn op de website van Easymanuals en met de app winrar die zij voorstellen lukt het wel. Dus best de links gebruiken op de website van Easymanuals.
Ik had deze instructies niet geraadpleegd door de rechtstreekse link naar het bestellen.
Eind goed al goed. De instructies zijn eigenlijk niets meer dat een PDF versie maar dan met lijsten waaruit je kan kiezen.
Alles draait op de extra geïnstalleerde VMplayer. In dit geval dus een emulator van windows XP. Dus wel wat omslachtig. De goeie ouwe PDF lijkt me toch beter want deze kan men tenminste nog afdrukken maar ik klaag niet want het was dit of niets. De service van Easymanuals is ook goed want ik heb antwoord gekregen ivm de installatieproblemen.
Ik heb ook al gezien dat er afbeeldingen ontbreken bij de instructies (bvb. bij vervangen oliefilter zijn de afbeeldingen vermist) maar ik zie wel duidelijk op de exploded view van de motor met de oil circuits waar alles zit.

Vermoedelijk kan ik niet alles raadplegen door dat ik geen Renualt VIN nummer heb maar ik zal eens de Opel VIN nummer invoeren.....en dit lukt niet. Ik kan niets in het veld invullen want er komt heel kort een letter in en verdwijnt weer.
Met de bijhorende instructies op het bureaublad in WinXP raak ik er ook. Gewoon fabricatiedatum en bovenste uitvoering uit de lijst kiezen. Dan heb ik toevallig ook onmiddellijk de juiste motor.

Dus zoals ik al zei...veel beter deze handleiding dan niets.

Hans4040 bedankt!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.