Opel Corsa: Vraagje over relais bij handschoenen-kastje

Bouwjaar: 1999

Hallo Opel kenners,

Heb een vraagje over de verschillende relais die in mijn Corsa diesel van 1999 zitten, bij het handschoenen-kastje. Ik zie hier een geel en een groen relais zitten en ook een zwart kastje met 12 naar 5 volt erop. Waar worden deze 3 relais voor gebruikt ? Is dit het laadstroom relais ? Ik heb nl. het probleem dat mijn accu niet oplaadt (spanning is 12V). Net mijn dynamo vervangen door een gereviseerde !

peter heerkens

Geplaatst door peter heerkens (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jaap4744 (0), 19 jaar geleden

geel is laadstroom. groem is een gewonen. kasje is een printplaat,

peter heerkens (0), 19 jaar geleden

Thx, ze zeggen namelijk dat het laadstroom relais meestal een gat heeft als je dynamo ook kapot is, maar dit relais "ziet" er nog goed uit !

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

laad stroom relais is een zwarte. maar ik denk dat jij geen relais hebt. als je namelijk een ronde stekker op je dynamo hebt zitten met drie draden dan heb je een laadstroom relais. als je een rechthoekige stekker hebt met twee draden dan heb je geen laadstroom relais. de gele en groene relais zijn voor de voorgloeiinstallatie en het groote zwarte kastje ook. basje

jaap4744 (0), 19 jaar geleden

basje meschien heb je gelijk. maar bij de corsa die ik gemaakt had. was toch de geele is bij mij laadstroom. ben bij opel geweest. en daar zijden ze dat. zit ook wel een ronde aansluiting op dynamo.

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

en is het opgelost?????? basje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.