Opel Zafira: Vragen over aankoop van Opel Zafira 2.2 Diesel Elegance

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Ik sta op het punt om een Opel Zafira 2.2 Diesel Elegance te kopen bij Carnext (verkoop van ex-lease auto's van Leaseplan). Auto is van juni 2003 en heeft 150k gelopen. Nu heb ik 2 vragen:
- Op de onderhoudshistorie staat dat zowel in aug'06 als dec'06 een vermogenstest is uitgevoerd. Heeft iemand een idee waarom dit gedaan kan zijn? Is dit iets verontrustends?
- Ik lees op verschillende forums dat deze auto een hoog olieverbruik heeft. Op de onderhoudshistorie zie ik inderdaad dat in 2003 en 2004 vaak olie is bijgevuld, maar daarna niet meer. Zou het kunnen dat dit hoge olieverbruik dan verholpen is geweest, of is dat een onoplosbaar Opel-probleem?

Graag reacties.

Bram1414

Geplaatst door Bram1414 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

venedijk (0) PRO, 17 jaar geleden

beetje olieverbuik is normaal en de 2,2 motoren staan er niet om bekend op een uitzondering na natuurlijk, maar das bij alle merken van toepassing. Een nieuwe motor neemt eerst altijd wat oie.
Die vermogenstesten dat zou ik ff uitzoeken waarom dat gedaan is...
Verder geen verkeerde auto's. ieder merk heeft zijn dingetjes..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.