Opel Astra: vreemd geluid uit dashboard

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6zsr

Hallo,

ik hoor sinds gisteren een vreemd geluidje uit dashboard. je hoort een soort van zoemend geluid, het klinkt als een motortje. na ongeveer tien seconden hoor je kort een harde tik en dan weer het gezoem. ik heb het vandaag eens goed bekeken en heeft waarschijnlijk iets met het ventilatie systeem te maken. als ik het contact uit zet hoor je niets meer. zet ik het contact weer aan dan hoor je het weer, en als ik de recirculatie aan zet klinkt het anders en zachter. het geluid blijft hetzelfde als ik aan de ventilatie stand knop (voorruit, beenruimte, enz) draai of de aanjager uit zet.
is dit eenvoudig zelf te verhelpen ? of moet het toch door de garage onderzocht worden ? is het niet schadelijk om er nog een paar dagen mee door te rijden ? niet dat die motor of aansturingsprint doorbrand ? mijn rare opmerking zou het kunnen door bladeren die in de aanzuiging vast zit ? de aanjager maakt een tijdje veel bijgeluiden bij de standen 3 en 4.

alvast bedankt voor de hulp.

versace1

Geplaatst door versace1 , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

moderator PRO, 9 jaar geleden

Kan je zelf verhelpen: auto warm laten draaien en kachel vol op warm zetten. Zet de motor stop. Vanaf de rechter kant in de voetenruimte, helemaal aan de voorzijde van de middenconsole tegen het schutbord, zie je een 2-aderige draad richting verwarmingsaansluiting gaan. Trek deze draad los of knip deze door.
Je moet echt helemaal op de knieën om die draad te zien en goed kijken. Probleem opgelost.

master, 9 jaar geleden

dat zal er toch niet voor niets zitten Moderator?

versace1, 9 jaar geleden

moderator, ik ga niet zomaar even een draadje doorknippen zonder te weten waar het voor is. als ik het dashboard kastje er uit haal kan ik dan bij het 'probleem' ? is het een mechanische afsluitklep ? ik heb regelmatig het interieur filter vervangen en wil eens de ventilator behuizing open maken omdat er hoorbaar troep (bladeren) in zit. regelmatig komt er ook wat uit de ventilatieroosters.

kleijn, 9 jaar geleden

denk toch eerder dat er een motortje van de klep bedieng kapot is
oftewel het tand wiel kapot

versace1, 8 jaar geleden

ben vergeten de oplossing door te geven. het motortje van de klep was defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.