Opel Kadett E: Vreemd koelprobleem

Bouwjaar: 1991

Het onderstaande probleem is inmiddels opgelost. Mijn auto is gestolen. Snik, ik slaap er slecht van.

P.S: ik maak er een nieuw topic van want de vorige wordt niet meer geplaatst wegens teveel replies oid. Voor het originele probleem zoek op dezelfde topictitel.
-->


Hallo,
Ik heb al een tijd een Kadett E waarvan ik een probleem niet opgelost krijg. Het betreft de koeling van de motor. Als ik in de file sta, krijgt de motor te weinig koeling door rijwind. De dashboard-sensor geeft hoge temperatuur aan; uit de blower in de auto komt (heel vreemd) geen warme lucht.

Ik denk dat er ergens een lek in het koelsysteem zit, maar verklaart dit ook de koude lucht in uit de blower?

Als ik de motor stationair laat lopen en net zolang wacht tot de fan van de radiator aanspringt (simulatie van rijwind lijkt me) spuit er nergens koelvloeistof uit de motor oid.

Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt, groet Rudolf

rudolf10578

Geplaatst door rudolf10578 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

captainfs (0), 20 jaar geleden

Heel veel sterkte!!!(met het verwerken vd diefstal!)
Ik had hetzelfde, kacheltje zit wat hoger en kreeg door de lage koelvloeistofstand geen warm water meer > kachel werkte niet meer. Zodra ik koelvloeistof bijvulde werd de kachel weer warm.

roykejanssen (0), 20 jaar geleden

BEn je dan koelwater kwijt omdat je denkt dat een je een lek hebt? En als je in de file staat is het normaal dat je watertemperatuur oploopt. Als je vin maar aanslaat! Als je nergens zichtbare lekkages hebt, heb je kans dat je afdichting van de aterpomp lek is..

captainfs (0), 20 jaar geleden

Bij mij was het de koppakking, idd lek dus. Ben geen expert, maar na 200km moest ik een paar liter bijvullen en daarna werkte de kachel weer voor 200km.

rudolf10578 (0), 20 jaar geleden

En mijn auto is weer terug!! De wonderen zijn de wereld nog niet uit :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.