Opel Astra: Wat heb ik nodig voor cruisecontrol in 2.0 DTL

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Ik heb een Opel Astra 2.0 DTL uit '98.
Wat heb ik nodig en wat moet ik doen om een cruisecontrol in deze auto in te bouwen. Ik zie al enige berichten over slechts een bedieningsschakelaar plaatsen e.d. maar ik vraag me af of dat alles is of dat er misschien nog meer voor nodig is.

Groeten en alvast bedankt.

Techniman

Geplaatst door Techniman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat is verschillend per auto, maar bij de 2.0diesel is t heel goed mogenlijk dat het met enkelt een schakelaar klaar is.

Willem

Techniman (0), 19 jaar geleden

Willem, bedankt voor je snelle reactie. Ik schiet er helaas weinig mee op. Moet ik wellicht nadere specificaties opgeven van de auto?

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat is echt per auto verschillend dus met exagte gegevens komen we ook niet zo ver alleen proberen kan resultaat geven, probeer is bij een auto demontage bedrijf voor zon handle

Willem

Techniman (0), 19 jaar geleden

Mag ik concluderen dat de mogelijkheid bestaat dat er al een complete cruise control installatie in de auto zit, maar alleen de bediening nog ontbreekt?
Zo niet: kan het schade opleveren (electronica ofzo) om z'on hendel aan te sluiten als de cruisecontrol nog niet aanwezig is?

abbeyrules (0), 19 jaar geleden

Er zijn vele optisch mogelijk. Het mooiste is: alle bedrading ligt er, je steekt handle erin, computer herkend hem en klaar. Maar of alles er ligt verschilt per auto, ookal is model en motor en uitrusting hetzelfde. Het kan dus zijn dat er wel bekabeling ligt, maar dat de computer de handle niet herkend. Of er ligt niet eens bekabeling. Of of of.....

Zou toch eens bij een garage vragen wat er mogelijk is

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

het proberen van de handle levert geen schade op.

Techniman (0), 19 jaar geleden

-
Weet iemand wellicht waar ik zo'n hendel op de kop kan tikken?

abbeyrules (0), 19 jaar geleden

Marktplaats en Ebay hebben ze vaak genoeg te koop

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Op een sloperij, kan je m soms terug brenden als t niet werkt, of lenen van een collega dtl/dth rijder lenen.

Willem

Techniman (0), 19 jaar geleden

Uiteindelijk, na veel speuren, heb ik een cruisecontrol hendel op de kop getikt. Beetje klussen in het dashboard, wegrijden, en werken dat ding.!!!! Geweldig. Bedankt voor jullie medewerking.

Groet, Sander.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.