Opel Corsa: Waterlekkage Opel Corsa

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Ik heb een vreemd probleem met mijn Opel Corsa. Deze heeft grote waterlekkage aan de bestuurderskant bij de pedalen.
Ik merkte bij het instappen dat de vloerbedekking helemaal nat was. Ik heb de vloerbedekking weggehaald en het isolatiemateriaal dat eronder zit, was ook zeiknat. Dit heb ik ook verwijderd en alles droog gemaakt. Na een regenbui staat er op de bodem van de auto een plas water. Het water komt bij benadering midden achter de pedalen rond de rembekrachtiger en onder de vloerisolatie naar binnen gesijpeld.

Er is inmiddels al heel veel gecontroleerd en opnieuw afgekit onder de motorkap, zoals de zekeringkast, zowel de onderkant als het deksel. Daarnaast is vrijwel alles qua kitlaag op het plaatwerk opnieuw gekit, maar het probleem bestaat nog steeds.

Waarschijnlijk komt het nog (ergens) rond de rembekrachtiger naar binnen.
Van iemand anders met hetzelfde probleem hoorde ik dat het bij hem aan de kitlaag van de afdekplaat van de pedalen lag.
Kan iemand aangeven of dit op dezelfde plek zit, of 2 verschillende dingen zijn? En in welke volgorde kan dit het beste gecontroleerd worden? Dus welk punt is met het minste werk te controleren?

Heeft iemand hier ervaring mee en zo ja, kan je dan aangeven hoe dit is te verhelpen? Want het is toch erg vervelend aan het worden om elke keer te moeten dweilen na een regenbui....

bestuurder

Geplaatst door bestuurder (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Punt (35) PRO, 9 jaar geleden

Is er een raamreparatie geweest ?

Vr Groet.

bestuurder (0), 9 jaar geleden

Zover ik weet niet. Maar als dit wel zo zou zijn, dan zou het water bovenop de bekleding naar binnen lopen verwacht ik. Dit kom onder de vloerbekleding naar binnen. Merk dat ik vergeten ben dat erbij te vermelden en zal dat direct even doen.

Punt (35) PRO, 9 jaar geleden

Haal eventueel de tellerunit er uit en laat een hulp water over het raam gieten .

Als de bak voor het raam schoon en dicht is ,behalve de waterafvoer, blijift een lek raam over.

Succes.

bestuurder (0), 9 jaar geleden

Ik ga er niet van uit dat dit een mogelijke oorzaak ik, omdat wanneer er een waterstraal onder de motorkap op het plaatwerk wordt gericht, het water naar binnen loopt.

moderator (0) PRO, 9 jaar geleden

Afdichting van de zekeringkast, links onder voorruit in de paravanbak is lek. Is een veelvoorkomend euvel. Meestal is het alleen de deksel die niet goed meer afdicht, soms ook de onderzijde van de zekeringkast.

bestuurder (0), 9 jaar geleden

Nee moderator, dat is het probleem niet, zoals ik ook al aangaf in de probleemomschrijving. De hele zekeringkast is al nagekeken en de onderzijde was niet lek en het kit in de deksel is vervangen. Dit bleek niet de oplossing te zijn. Ik gaf ook al aan dat het water via een andere plek nog steeds de auto in komt wanneer daar een waterstraal op gezet wordt. Dus niet in de buurt van de zekeringkast.

bestuurder (0), 9 jaar geleden

Lek is waarschijnlijk een lekke kitlaag onder de rembekrachtiger. Wordt deze week naar gekeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.