Opel Astra: Waterschade Astra station 1994 (dakrailingrubbers poreus?)

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi,

ik heb ontdekt dat bij mij astra station uit 94 links achter ter hoogte van rugluning/ linker achterraam water lekt rechtstreeks de bak in waardoor de auto uiterraard vochtig blijft. Het vermoeden bestaat dat dit water via goot en de bevestiging van de dakrailing (links achter) naar binnen komt? Als ik het geheel bekijk zie ik dat het rubber of kit? veel geleden heeft. Heeft hier iemand ervaring mee en wat kan ik er het beste aan doen. Is de roofrailing trouwens makkelijk te verwijderen?

Alvast bedankt.

Mike

MikeVectra

Geplaatst door MikeVectra (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat zou kunnen, lekken langs de roofrails. Van huis uit zit er iets van afdichtkit om de bevestigingsbouten maar dat lekt soms.
Om ze los te halen moet de hemel zakken. Portierrubbers aan de bovenzijde los, handgrepen verwijderen en achter de afdekking om de zijramen weghalen. Dan vind je de M8 moeren waar de rails mee vastzitten. Rail verwijderen. de goot schoonmaken, opnieuw kit er om en weer monteren.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.