Opel Astra: weg traject frquentie element.

Bouwjaar: 1992

heren monteurs en sleutelaars , bij deze vraag ik uw advies.
Ik ben nog steeds er niet uit waar mijn wegtraject frequentie element zit. Ik heb een opel astra station 1.8i van 1992. Ik krijg de foutcode waarbij hij aangeeft geen impuls van het wegtraject frequentie element krijgt. Het motormanagementlampje brand heel af en toe op. Meestal is deze uit. Ik heb de vraag al eerder hier gesteld maar kom er niet helemaal uit. Ik ben taxichauffeur in Rotterdam en een van mijn klanten heeft jaren bij opel gewerkt , zelfs als instructeur voor monteurs. Heeft ook monteursinstructieboeken geschreven. Iemand dus met verstand van zaken. Ik vroeg hem waar deze sensor zat. Hij vertelde mij dat deze onder de kilometeraansluiting zat op de versnellingsbak waar bedrading uitkomt. Bij mij komt echter geen bedrading op die plek uit de bak. Ik zelf dacht dat het de sensor was die aan de distributiezijde aan de voorrkant van de motor zat. Hij zegt dat dit de krukaspositiesensor is en geen wegtrajectfrequentie element. Als er bij mijn astra geen bedrading onder de kilometeraansluiting bakzijde komt waar zit bij mij dan deze sensor. Achter het dashboard zit hij niet. Rara wie weet het , ik kom er in ieder geval niet uit. Ben benieuwd naar jullie reacties.

Ronald10374

Geplaatst door Ronald10374 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

prof (0) PRO, 18 jaar geleden

Als deze niet op de versnellingsbak zitten dan zit deze achter op het instrument

Ronald10374 (0), 18 jaar geleden

Hoi prof,
klopt het dat wanneer deze op de versnellingsbak zit , er dan ook draden uitkomen want die zie ik n.l. niet. Weet je ook hoe hij er uit ziet wanneer hij achter je instrumentenpaneel zit.
Alvast bedankt voor je reactie.

astra rijder (0), 18 jaar geleden

Dat is een zwart rechthoekig blokje die boven je kilometerkabel aansluiting zit.
Als je dat zwarteblokje bij de sloop vendaan haalt zorg er dan wel voor dat hij uit een instrumentenpaneel komt die het zelfde W-nummer heeft.
Anders geeft hij verkeerde info naar de inspuitcomputer toe.

Groetjes
Astra Rijder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.