Opel Frontera: weinig vermogen, trekt zeer slecht op

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: dti 2.2

Hallo,
Ik bezit een opel frontera 2.2 diesel van 1999, 2jaar geleden op 120000 km nieuwe dieselpomp laten steken, nu op 133000 km heeft de wagen geen vermogen meer, op laag toeren trekt hij nog, maar boven de 2000 toeren houdt hij in. Precies of de turbo niet werkt, desondanks valt de motor niet in een noodprocedure en is zijn top nog 130 km, (te bereiken door de gas zeer zeer langzaam dieper en dieper in te drukken.)
Ik heb gecheckt: luchtfilter schoon, turbo draaid en blaast , slangen intact van turbo naar intercooler, egr klep goed en zuiver, mazoutfilter vernieuwd, vacuumleidingen intact, uitlaat en katalysator is niet verstopt.......
Ik heb de wagen nog niet laten uitlezen gezien mijn garage net in vakantie is gegaan.
Kan het zijn dat die gereviseeerde dieselpomp aan het verslijten is of kan dit niet? Geeft dit dan foutcodes aan? of zijn er nog andere oorzaken van vermogenverlies waar ik nog zelf naar kan kijken ??
Alvast bedankt voor reacties.

opelfrontera99

Geplaatst door opelfrontera99 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Frontera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Zou wel heen snel zijn voor zo'n pomp,maar zeg nooit nooit. Zat er gruis bij het dieselfilter?? je zegt dat de turbo blaast,ook NA de intercooler?? Zit er geen slang tussen die vaccuum zuigt op dat moment?? Staat de waste-gate niet constant iets open?

opelfrontera99 (0), 12 jaar geleden

hallo,

Nogmaals met een vriend alles gecheckt, dieselfilter schoon, de turbo draaid soepel en die blaast ook na zijn intercooler, slangen van turbo en intercooler niet gescheurd, de waste-gate klep werkt en uitlaat katelysator is niet verstopt, ,,,,,dan toch maar laten uitlezen bij een garage doch geen foutcodes kunnen vinden!!!! Het kon ook wel iets in de elektonica v/d dieselpomp zijn vertelde ze??
Uiteindelijk na 8 dagen heb ik het probleem zelf gevonden, er zaten twee kleine scheurtjes in dunne rubberdarmen die naar drie vacuumkleppen lopen, die darmen waren inwendig gescheurd en uitwendig was daar niets van te zien, de lekkages waren te klein om de wagen in noodloop te dwingen en groot genoeg om geen vermogen meer te hebben. Drie rubberdarmpjes vervangen en motor heeft weer prima vermogen.
Nogmaals bedankt voor het meedenken en de reacties.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

bedankt voor de feedback.

frits1964 (0), 12 jaar geleden

he maarten4874

bedankt voor deze tip. ik heb hetzelfde probleem met mijn frontera.
was al bang om de brandstofpomp te moeten vernieuwen maar heb gelijk de slangen vernieuwd.
rijd weer klasse BEDANKT............

frits1964 (0), 12 jaar geleden

sorry bedoelde opelfrontera99.

was zo blij dat ik per ongeluk de verkeerde bedoelde
maar nogmaals BEDANKT..........

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Je mag me altijd bedanken hoor! ;-)

frits1964 (0), 12 jaar geleden

klasse

Monsef (0), 10 jaar geleden

Hallo,

ik heb ook een Frontera van bj 2000 met het zelfde probleem,als ik die slangen vervang zou het probleem over zijn?

Graag reactie en alvast bedankt

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Zou zeggen probeer het, ik wij hebben je slangen niet gezien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.