Opel Kadett: Welke gordels passen?

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: 10S

Mijn Kadettje heeft geen gordels op de achterbank. Ik wil die wel graag plaatsen. Zo te zien zijn de schroefgaten wel aanwezig. Ik kan via de onderdelenlijn geen gordelset krijgen. Nu heb ik eens op een forum gelezen dat gordels van een Astra F in een Kadett D zouden passen, maar ik krijg dat verder niet bevestigd of dat echt zo is.
Weet iemand of gordels van een Astra F (achterbank) passen in een Kadett D (2-deurs, dus de sedanversie met het korte achterklepje?) En zouden die van de E-Kadett kunnen passen?

gr.

Martijn

Martijn7427

Geplaatst door Martijn7427 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Zoek eens bij een Duitse onderdelenlijn. In Duitsland waren de auto's in die tijd ook al uitgerust met gordels achterin. Dan vind je misschien nog gewoon originele.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Hier: binnen 2 minuten gevonden:

http://www.ebay.de/itm/Sicherheitsgurt-R...

Martijn7427 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor het meezoeken.
Die gordels op ebay zijn nieuwe, 60 euries stuk. Vind ik nogal prijzig. Ik zoek eigenlijk slopers. Om mijn zoekgebied te vergroten vroeg ik daarom of de gordels van een Astra F ook passen. Daar zijn er waarschijnlijk meer van te vinden dan van een Kadett D. Maar dan moet ik zeker weten dat het past. Weet iemand dat?
Als ik echt geen gebruikte kan vinden, zal ik wel die nieuwe moeten kopen.

Martijn7427 (0), 12 jaar geleden

Weet niemand of achtergordels uit een Astra F ook passen in een Kadett D?

Martijn7427 (0), 12 jaar geleden

Ik heb inmiddels gordels van een Astra F gevonden en gemonteerd. € 25 voor de hele set (3 gordels). Ze passen perfect. Ze moeten alleen 1 slag gedraaid gemonteerd worden.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is oud opel dus alles uitwisselbaar... je staat er nog versteld van wat er past in een kadettje.

Achterbank past zondermeer, maar je moet natuurlijk zelf wel een beetje handig zijn in het aanpassen van de diverse bestigingspunten.

Martijn7427 (0), 12 jaar geleden

In dit geval hoefde ik niets aan te passen. Alles paste in de bestaande schroefgaten. Ik moest alleen de gordels een slag draaien. Ik denk dat de gordelcassette in de Astra zit weggewerkt in de ruimte bij de wielkast. In de Kadett zit hij gewoon in de kofferruimte boven de wielkast, dus 180 graden gedraaid.
Ik miste alleen nog een afstandsbusje voor het bevestigingspunt boven de hoedenplank. Maar een stukje 15 mm. cv pijp met een knelring erop, werkt ook.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Hou hem mooi he.... verknoei niet te veel, ze zijn aan het uitsterven.

Martijn7427 (0), 12 jaar geleden

'k Was van plan om hem nog heel lang te houden.
Ik heb inmiddels een aantal roestige carosseriedelen (bijv. in motorruimte, onderkoplampen) geïmpregneerd met warme lijnolie. Er zit nu een mooi uitgehard laagje op. Ik wist niet dat dat zo mooi werkte. Op deze manier kan ik de roest heel erg vertragen, denk ik.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

lijnolie is fijn spul vooral verwarmt en vermengt met pure ML om het dikker te laten drogen.
Ik gebruik het al jaren, wel een smerig stinkklusje maar conserveert prima.

Succes met het kadettje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.