Opel Rekord E2: Welke versnellingsbak olie

Welke versnellingsbakolie is het beste te gebruiken voor een Getrag240 5-bak van een Rekord e2 ?
Ik heb ondertussen al de meest wilde verhalen gehoord/gelezen over wat er door sommigen allemaal in die bak wordt gemikt (tot aan ATF en 5w40 motorolie toe!!)
Maar een goed onderbouwt advies heb ik nog niet gehad.

BVD

commodore1782

Geplaatst door commodore1782 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Rekord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat is er dan mis met bv. ATF? Normaal zit er volgens mij W80 in, maar we hebben al vaker dit vervangen om bv. zwaar schakelen bijde koude te ondervangen of wanneer de synchromessen slechter werden. Gaat uitstekend hoor.

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

80w90 GL4 versnellingsbak olie. Staat ook voorgeschreven volgens mij. Geen GL 5 olie gebruiken bij versnellingsbakken met bronzen synchromeshringen!

commodore1782 (0), 19 jaar geleden

ATF is in feite een hydraulic olie die volgens mij minder smerende eigenschappen heeft, die juist nodig zijn bij tandwielen, vanwege de hoge druk/kracht tussen de tandvlakken tov elkaar. Om zwaar schakelen tegen te gaan (komt vooral voor als de bakolie nog koud is) is het dan ook beter om een multigrade versnellingsbakolie te gebruiken, ipv bijvoorbeeld ATF. Ik wist alleen niet wat voorgeschreven stond voor een Getrag 240.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Rekord of stel zelf een nieuwe vraag.