331 bezoekers online

Opel FRONTERA B: Wiellagers

Bouwjaar: 1999, Brandstof: diesel, Transmissie: automatisch

Beste,

enige tijd terug alweer nieuwe remklauwen moeten plaatsen na nog geen 2j. Nadien uiteraard wiellagers moeten vervangen. Echter kom ik tot de conclusie dat na het vervangen van de remklauwen bij het links afdraaien hetzelfde geluid hoor rechts. Niet echt een zingend geluid en ook niet ijzerend geluid. Bij deze stel ik mij de vraag of de lager rechts degelijk wel vervangen is? Volgens de garage zou het nu liggen aan het stuurhuis. Volgens een andere garage gaat een stuurhuis van zo'n Frontera nauwelijks stuk.

Bij deze ben ik radeloos en weet niet meer wie of wat nog te geloven.

Kan iemand mij hierbij helpen aub?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

mvg,
Gracy

Gracy

Geplaatst door Gracy , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

0

ferdinand, 1 maand geleden

Remklauwen vervangen komt niet zoveel voor.Meestal zijn het blokjes en schijven.
Wiellagers kan jezelf constateren.Krik de auto op,zet hem in zijn neutraal en geef het wiel een slinger.Als het lager stuk is,hoor je dat wel.Als je recht uit rijdt,hoor je het dan ook.
Of is het alleen als je links en rechts af gaat.Als dat zo is ,is het bijna zeker geen wiellager.
Overigens zie ik geen verband met je stelling,dat nadat de klauwen zijn vervangen uiteraard de wiellagers volgen.Daar zit geen verband tussen.Je bedoelt toch niet ,dat als je het stuur helemaal naar rechts of links draait tegen de aanslag,dat je dan iets hoort.Want dat is normaal.
Ferry

0

ferdinand, 1 maand geleden

Naar de sloop gebracht?
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel FRONTERA B of stel zelf een nieuwe vraag.