Opel Corsa: X12XE Reageert soms niet op gaspedaal en Ruitenwissers blijv

Bouwjaar: 1999

Wij hebben de volgende 2 problemen met bovenstaande auto:
1e: Motor reageert soms eventjes (1 á 2 sec.) niet op het gaspedaal en schiet dan weer vooruit. Koud, warm, droog of nat weer maakt niet uit.
2e: Soms wanneer de ruitenwissers aangezet zijn willen deze niet meer uit. Het maakt niet uit in welke stand de schakelaar gezet word. De auto moet dan eerst van kontakt af gezet worden voor ze weer uit gaan.
We hebben deze auto aan een klant verkocht die ongeveer 100km bij ons vandaan woont, dus voor ik hem laat komen voor reparatie hoop ik eerst enige tips van jullie te onvangen. Nog geen foutcodes uitgelezen.

Muppet

Geplaatst door Muppet (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

1: gasklepsteler of lmm defect.
2: relais aruitenwisser defect.

Richard9667 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat betreft het eerste probleem is het waarschijnlijk dat de egr klep soms blijft hangen soms met foutcode soms zonder (ligt aan de tijd dat de klep vastzit).
Reinigen helpt niet altijd even lang vervangen van de egr klep lijkt me een betere oplossing.
Wat betreft probleem 2 kan ik je niet helpen,heb ik nog niet meegemaakt.
Als je de wisser alleen kunt stoppen met kontakt afzetten lijkt me het een probleem in de schakelaar of van de bedrading naar de schakelaar van de Rw motor. Kabels en schakelaar doormeten met een ohm meter indien inorde Rw motor vervangen.
Succes met de reparatie.
Richard Renders.

Richard9667 (0) PRO, 19 jaar geleden

Reply antwoord Opeltje
1 op een corsa uit 1999 zorgt de gasklepsteller alleen voor het stat tt er zit gewoon een gaskabel op om te accelereren die blijft echt niet hangen op wat vervuiling .
De luchtmassa meter zijn bij dit type bij mij geen problemen bekend.
2 bij mijn weten heeft de achterruitenwisser maar een stand en kijkt me niet veel met de voorruitenwisser te maken te hebben.
Ik ben benieuwd naar de oplossing.
Richard

Muppet (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik was vergeten te vermelden dat het probleem zich voor doet bij de voorste ruitenwissers. Ik ga deze week een afspraak maken met de klant dus het kan even duren voor ik jullie antwoord kan geven, maar je hoort nog van me.
Opeltje en Richard alvast bedankt voor jullie reactie.
Met vr. gr. John.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

gasklepsteller geft wel degelijk dit soort problemen vreemd genoeg....en lmm komen echt voor. verder heeft de achterrw echt en relais. dit omdt deze op interval wist en niet continu. maargoed, het gaat om de voorrw en ook dar zit een relais tussen..

Muppet (0) PRO, 19 jaar geleden

Vrijdag is deze auto in onze werkplaats geweest en helaas waren de storingen op dat moment niet aanwezig of op te wekken. Geen foutcodes aanwezig, niets. We hebben omdat de klant zo ver weg woont maar voor een niet zo erg proffesionele oplossing gekozen. Alle mogelijke onderdelen omgewisseld met een inruiler die perfect liep. Omgewisselde onderdelen: ruitenwisser schakelaar, relais en motor. Gasklepsteller, luchtmassameter, gasklephuis gereinigd en alle stekkerverbindingen met kontaktspray ingespoten. Wanneer ik nieuws heb over deze auto of over de "donorauto" laat ik het weten.

fvogel1 (0) PRO, 19 jaar geleden

Klasse werk John, je hebt in elk geval het belang van jou klant voorop gezet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.