Opel Vectra: xenon verlichting werkt niet aan rechter kant

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTI

Hallo allemaal, Mijn probleem: (originele) Xenon koplamp aan de rechterkant werkt niet meer. Lamp is ok en volgens de opel dealer waar ze hebben doorgemeten is alles verder in orde, maar zit het probleem in de koplamp zelf...... Lijkt me een onwaarschijnlijk verhaal, maar ja........ Wie heeft er ervaring mee? De dealer zegt dat er een soort ontstekertje in de koplamp zit die niet werkt. Deze is niet los te bestellen en er moet dus een kmpleet nieuwe koplampunit in, kosten totaal ca.900 euro! Ik heb mijn auto maar weer ff opgehaald en hoop dat jullie me kunnen adviseren en/of helpen. Grote dank, groet, bob

Bob1333

Geplaatst door Bob1333 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

als de lamp zelf goed is, blijft er indd niks anders over dan de starter/ontsteker..

900 is een boel geld voor een komplamp,een gebruikte kan het net zo goed doen.. probeer het hier eens: www.onderdelenlijn.nl of www.onderdelenzoeker.nl.

Bob1333 (0), 16 jaar geleden

Dank voor je reactie! Begrijp ik het dan dus goed dat die "starter/ontsteker" idd IN de koplamp aanwezig is en niet los te verkrijgen is???

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

hoe dat precies bij opel zit, weet ik zo niet..maar dat zou heel goed mogelijk zijn.

Astra27 (0) PRO, 16 jaar geleden

als je het ontstekingsmodule bedoelt is deze gewoon los verkrijgbaar. kost ongeveer 100 euro incl en is los te vervangen.

Bob1333 (0), 16 jaar geleden

Dank u wel voor deze reactie! Is deze ontstekingsmodule dus wel IN de koplamp aanwezig( zoals de dealer zei), maar er wel gewqoon uit te halen, want volgens de dealer kon dat dus niet......Wordt ik dus gewoon "in de maling genomen" door de dealer en probeert hij mij een complete unit te verkopen????? Weet u wellicht ook waar dit los te krijgen/bestellen is?dankdankdank!!

gts3856 (0) PRO, 16 jaar geleden

De ontstekingsmodule zit in de koplamp en is niet los leverbaar het steurapperaat wat biuten de koplamp hangt is wel los leverbaar er zit niets anders op dan de koplamp te vernieuwen. De ontstekingsmodule is er namelijk niet los er uit tehalen om dat de koplamp niet te openen is.

groetjes gts

Astra27 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik zie nu dat het om een vectra b gaat. Dacht een vectra c. bij een b zit deze wel in de koplamp verwerkt.

Bob1333 (0), 16 jaar geleden

Ik heb een nieuwe koplamp besteld( idd inclusief ontstekingsmodule) en heb hem er gister ingezet. Probleem niet opgelost!!!! Blijkt toch iets anders aan de hand, dus toch foute conclusie dealer!!!! Zelf maar ff verder gekeken, zekering nummer 6 is o.k, in rechter scherm zit een grijs kastje verstopt( links: onderaan de koplampunit). Ik vermoed dat dat de omvormer/stuur aparaat oid is( tevens aut hoogteregelaar?????). deze omgewissseld met de linker (zelfde nummer) en de linker lamp blijft gewoon werken dus mijn conclusie zou zijn: dat kastje is dus ook in orde. Verder zie ik alleen een kabelboom in het motorkompart lopen. HELP, Wie heeft nog vermoedens die mij naar een oplossing kunnen brengen....Ik mordt er moe van.
Ik heb ook wel eens gehoord dat het mogelijk is dat er "gemeld" moet worden aan de computer dat er een nieuwe unit geplaatst is, omdat hij anders niet werkt. Dat is namelijk bij VW aan de orde. Kan het in dit geval ook zo zijn???

groet Bob

Astra27 (0) PRO, 16 jaar geleden

is de lamp zelf wel in orde?

Bob1333 (0), 16 jaar geleden

lamp zelf absoluut in orde. Hier ook l en rechts omgewisseld en links blijft werken. Las net ook nog even een berichtje waarin er sensoren genoemd worden ivm de hoogteregeling. Kan het daar mee te maken hebben?, en zo ja, waar vind ik ze en wat te doen/controleren?

roygsi (0), 16 jaar geleden

probeer eens om je hele linker koplamp eruit te halen, en die in het geheel aan te sluiten op de stekkers van de rechterkant
dan zou ie het ook niet moeten doen, en kunnen je lampen goed zijn en is het verder kijken naar de omvormer of draadbreuk of iets dergelijks.
of wat omwisselen met een vage kennis die dezelfde auto heeft.

wel vaag dat de dealer alles heeft doorgemeten en het niet kan vinden

Bob1333 (0), 16 jaar geleden

Dank voor je reactie, maar daar had ik zelf ook al aan gedacht. Helaas is de stekkeraansluiting van links en rechts bverschillend, dus dat gaat niet......

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk is je kabelboompje tussen je rechter koplamp en het stuurapp achter het rechter voorspatboard rot......daardoor gaat het stuurapparaat defect......

Bob1333 (0), 16 jaar geleden

Hallo opeltje, hoopte al dat je een keer zou reageren! Het stuurapparaat heb ik dus al een keer van rechts naar links gebracht. Die is dus niet kapot. Denk je dat het kabelboompje( tussen de koplamp en het houdertje van het stuurapparaat) dan gewoon kapot is/ een breuk heeft? Kan het probleem nog ergens anders zitten denk je?
groet, bob

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

ik zou in iedergeval het kabelboompje demonteren en goed bekijken. ik heb er al een aantal vervangen voor dit probleem.

Bob1333 (0), 16 jaar geleden

Opeltje, je bent een Topper!

Inderdaad blijkt er een draadbreuk in te zitten. De koplamp kon geen signaal teruggeven aan de computer.
Breuk gemaakt, alles werkt weer!!!
Even teruggegaan naar de dealer om mijn hart te luchten over hun slechte expertise, wordt vervolgd.....

Dank jullie allemaal voor de reacties in ieder geval!!!!!

groet
Bob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.