Opel Zafira: Zafira B airco wordt niet aangestuurd.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 CDTI

Airco wordt niet aangestuurd. zekeringen zijn heel. airco druk is in orde. meetwaarden nagelopen en uitstroom temperatuur zou op 0 graden staan. ook zou deze sensor 0 volt afgeven. dit lijkt mij niet geheel onlogisch, ik kan deze sensor nl nergens vinden. wel een beneden uitstroomsensor welke ook gewoon werkt. volgens een inbouw positie overzicht zou de uitstroom sensor (welke ik dus niet vinden kan) zich vlak bij de kachelweerstand bevinden. even verder gedacht en heb een actuator test gedaan. pompkoppeling aangestuurd maar deze reageerd niet. het lijkt mij dus tussen de ecc (bedieningspaneel) en de pomp te zitten. ook hiertussen zit nog de centrale electronica die achter in de koffer geplaatst zit. is er iemand die dit al eens bij de hand gehad heeft? en is er misschien iemand die hier een schema van heeft en een overzicht van de relais bezetting op de beide zekering kasten voorin onder de motorruimte en van die achter in de koffer.

alvast bedankt voor het meedenken.

M.Voltman

m.voltman

Geplaatst door m.voltman (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Pascal Limpens (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,

Indien je de pomp zelf bekrachtigd zou deze moeten inslaan.
Of is het een pomp zonder koppeling?
Wat de sensor betreft, het kan de ijsbeveiliging zijn. Deze zit volgens mij
op de verdamper.
Ik zou eerst eens ff de pomp (lees koppeling en magneetspoel) checken.


Succes, Pascal

ellompo (0) PRO, 15 jaar geleden

staat er onder in het display het woord ECO, want dan doet hij het inderdaad niet. ook meot de blower minimaal op stand 1 staan.

sytze (0) PRO, 15 jaar geleden

Leuk en wel....als je de pomp handmatig aanstuurd MOET ie inslaan en mee gaan draaien. Dus als ie niks doet..

m.voltman (0) PRO, 15 jaar geleden

Als ik de pomp handmatig aanstuur door er een plus op te zetten dan draaid hij en wordt de airco koud. maar als ik hem via het meetwaardenblok van onze diagnose tester aanstuur dan gebeurd er niets. dan houdt hij nl geen rekening meer met de div. temp. sensoren. hij zou hem dan gewoon ten aller tijden aan moeten sturen. dit is dus niet het geval.

Arnold689 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zie ECC Astra H van 07-09

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.