Opel Omega: Zwabberen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DTH

Auto trilt in stuur bij lage snelheden (tot circa 70 km) en is wat zwabberig bij hogere snelheden. Wagen is uitgelijnd en wielen zijn uitgebalanceerd. Schokbrekers zijn gecontroleerd en profiel van banden is in orde. Kortom, er is van alles gecontroleerd (door Opeldealer, ANWB en Kwik-Fit) maar auto blijft trillen en weinig koersvast. Wie (her)kent dit probleem en/of heeft een suggestie?

pc.bakker1

Geplaatst door pc.bakker1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zwabberen is meestal bij de omega's te wijten aan slechte draagarm rubbers.

Trillen is toch een vorem van onbalans, dit kan zitten in:

Wiellagers
naven
wielen
banden
homokineten (achter in dit geval)
aandrijf assen
differentieel

Willem

pc.bakker1 (0), 15 jaar geleden

Willem,

Willem,
bedankt voor je suggesties. Nu een kwestie van naar garage gaan en zoek maar uit? Is of weet je een garage die daar iets meer in gespecialiseerd is dan de gemiddelde dealer? Zij hebben het uiteindelijk nog steeds niet kunnen vinden.

pc.bakker1 (0), 15 jaar geleden

Vrijdag staat de auto in de garage voor onderzoek. Speciale aandacht voor genoemde zaken. Ik hou je over het resultaat op de hoogte.

pc.bakker1 (0), 13 jaar geleden

Ondanks alle reparaties en goede adviezen is het probleem niet opgelost. Ik heb de auto onlangs dan ook verkocht! Het rijplezier was ver te zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.