Peugeot 106: 1.6 aut onregelmatig stationair

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 automaat

Heb hier een 106 staan die af en toe bij de koude start en in de warmloopfase heel onregelmatig stationair loopt, zelfs zo erg dat de motor soms afslaat. Dit is 3 van de 10 keer bij het koud starten, dus moeilijk te meten wat er nu precies gebeurt. Volgende is al gebeurt: Stationairmotor vervangen, inlaatsysteem op lekkage gecontroleerd (inlaatspruitstuk gedemonteerd), temperatuurvoeler vervangen en omdat bij het meten van de gasklepsensor deze rare waarden gaf deze ook vervangen. Iemand die op basis van ervaring mij kan helpen? Er staan trouwens geen storingen in het storingsgeheugen..

Hoop dat iemand mij kan helpen!!!

Anton18

Geplaatst door Anton18 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

El Xantia (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Anton. Heb een vergelijkbare klacht gehad met een xsara 1.6. Heb toen de zelfde delen gecontrolleerd en vervangen zonder resultaat. Klant heeft de auto weer meegenomen. Wij de klant later terug gebelt en wat bleek: klacht over! Wat was er nou aan de hand? Klant heeft twee keer goedkope benzine getankt bij een 'witte pomp' waarna de klacht ontstond. Nadat de auto was opgehaald is er weer getankt bij de bekende merken en is de klacht spontaan verdwenen. Ik weet natuurlijk niet zeker of we het over de zelfde klacht hebben maar ik zou dit eerst eens proberen voordat je nog verder gaat zoeken. Succes.

MAXIM (0) PRO, 16 jaar geleden

Het wil wel eens helpen als je de gasklep zeer goed reinigd
Indien olie en zwarte aanslag op de klep zitten gaat de stappenmotor dit bijregelen, wanneer deze dan het toerental afbouwt sluit de gasklep effe volledig door de onderdruk in het spruitstuk ,en gaat de stappenmtor onmiddelijk willen bijsturen met het schommeleffekt als gevolg.
Zelfs porsche heeft hier last van ,zo erg zelfs dat wij ze bij iedere grote beurt even schoonmaken.
Komt regelmatig voor, en voor alle duidelijkheid niet alleen bij posche
mvg
peter
ps
reinig voor het vervangen van de stappenmotor steed de hele klep en zijn kanalen,deze zijn nl ook vervuild van de carterdamp.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.